ERDON Helyi sport hírek

2010.08.09. 13:21

Három szatmári az utánpótlás válogatottban

<p>Három szatmári labdarúgó kapott megívást Románia 21 éven aluliak válogatottjába: a Steaua két játékosa, Bikfalvi Erik és Florin Gardoş, illetve a Pandurii Tg. Jiu labdarúgója, Ciprian Brata (képünkön) utazott el az utánpótlás válogatottal Kisinyovba.</p>

Szerdán délután Európa–bajnoki selejtezőt játszik majd a Moldovai Köztársaság ellen. A 19 éves Brata Dacian Nastai edző irányítása alatt a Szatmárnémeti Someşulnál nevelkedett, majd a másodosztályos Szilágysomlyói Şimleul csapathoz igazolt edzőjével együtt. A nyári idényközi szünetben került az oltyán együtteshez, ahol ezen a hétvégén megszerezte az első találatát is. A Dinamo elleni meccs egyik legjobbja volt: a 30. percben szépségdíjas gólja után 1–0–ra vezetett a Pandurii, majd az általa kiharcolt 11–es után Orac kettőre növelte a Zsil–völgyiek előnyét. A fővárosi alakulat a mérkőzés utolsó öt percében viszont egyenlíteni tudott Andrei Cristea és Marius Niculae révén.

I. Liga, 3. forduló
Kolozsvári U – FC Vaslui 1–1
Rapid – Galaci Oţelul 0–0
Victoria Brăneşti – U Craiova 1–0
Marosvásárhelyi FCM – Unirea Urziceni 1–0
Brassói FC – Steaua 1–1
Astra Ploieşti – Szászmedgyesi Gaz Metan 0–2
Temesvári FC – Kolozsvári CFR 3–2
Pandurii Tg. Jiu – Dinamo 2–2.
Hétfő
Sportul Studenţesc – Besztercei Gloria (18 óra, GSP Tv).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!