ERDON Helyi sport hírek

2010.07.21. 14:53

Sámelt meghívták a felnőtt válogatottba

<p>Nincs ideje a lazsálásra Sámel Lórándnak: a Szatmárnémeti Unio SK paksi Európa Kupa–győztes cselgáncsozóját meghívták a világbajnokságra készülő felnőtt válogatott edzőtáborába.</p>

Az európai junior ranglistán már a 10. helyen áll a Szatmárnémeti Unio SK cselgáncsozója, Sámel Lóránd, miután az elmúlt hétvégén korosztályos Európa Kupa–viadalt nyert Pakson. A Tereli Mihály és Ramona Igna edzőpáros tanítványának ez volt az idei harmadik aranyérme, ugyanis korábban a 23 éven aluliak, majd a 20 éven aluliak országos bajnokságában a dobogó legfelső fokára állhatott fel a –100 kg–osok versenyében. Ezek közül nyilván a magyarországi kontinentális tornán szerzett érem csillog a legszebben.


Sámel teljesítménye nem kerülte el Emil Morar, a felnőttek szövetségi edzőjének figyelmét, aki meghívta a 20 éves sportolót a felnőtt válogatott Brassó–poljánai edzőtáborába. Az Unio SK cselgáncsozója szerda délután utazott el az üdülőtelepülésre, ahol az ország legjobbjai mellett készülhet a következő versenyekre. Nem kizárt, hogy Sámelt nevezik majd a szeptemberi felnőtt világbajnokságra is, amelyet Tokióban fognak rendezni. Néhány nappal azt követően rendezik a junior Európa–bajnokságot Szófiában, októberben pedig Marokkóban a 20 éven aluliak világbajnokságát. „Nem sok idő volt az ünneplésre. Nincs lazsálás, készülünk a következő versenyekre, ugyanis a korosztályos Eb–n és vb–n is nagyszerű lenne érmet fogni” – fogalmazott Tereli, aki rendkívül büszke arra, hogy végre felnőtt válogatott sportolója is van. Korábban a szatmári Lucian Preda a Steaua sportolójaként kapta a meghívást a szeniorokhoz, a Szatmárnémeti Voinţa SE korábbi cselgáncsozója, Gheorghe Pop pedig csak azután lett beválogatva a felnőttek közé, miután a Nagyváradi Libertyhez szerződött. Sámel tehát az első szatmári cselgáncsozó, akit egy szatmári klubtól hívtak meg a felnőttek közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!