ERDON Helyi sport hírek

2010.04.15. 18:28

Bianca Cuteanu bronzérmes

<p>Szatmárnémeti érem született a 23 éven aluliak korosztályos bajnokság első napján: Temesváron, a női tőrvívók egyéni versenyében Bianca Cuteanu a harmadik lett.</p>

A tavalyi teljesítményét megismételve idén is bronzérmet szerzett a 23 éven aluliak bajnokságban a Szatmárnémeti Sportklub női tőrvívója, Bianca Cuteanu. Az Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta edzőhármas tanítványa csütörtökön az elődöntőbe jutásért vívótt asszóban a csapattársát, Nona Silaghit verte, a legjobb négy között viszont vereséget szenvedett a bajnoki címet szerző Maria Udreától (Bukaresti Olimpia). Silaghi egyébként az 5. helyen zárt, de a legjobb nyolc közé jutott Décsei Patricia is, akit a házigazda egyesület, a Temesvári Poli vívója, Balogh Réka vert a negyeddöntős asszóban. Balogh végül Cuteanuhoz hasonlóan bronzérmet szerzett, ezüstérmes lett Ioana Dumitru (Bukaresti Dinamo), a szatmári Décsei pedig a 7. helyen végzett.
Jól szerepeltek a szatmári kadet korosztályos tőrvívók is, Magyar Petra ugyanis a 12. lett, Tóth Zselyke a 17., Petrişor Evelin a 24., Varga Anett a 25., Bujer Regina pedig a 30. helyen zárta a 23 éven aluliak viadalát.
Csütörtökön zajlott a férfi párbajtőrvívók egyéni viadalai is. A craiovai megmérettetésen hatvannyolcan jelentkeztek, ezért a verseny késő este ért véget. A Csiszár Ferenc, Májer Csilla, Nagy Lehel edzőhármas tanítványai közül a tavalyi ezüstérmes Adrian Szilágyi a négybejutásért Pârvan Soriantól (CSU Craiova) kapott ki 11–10–re, így a 8. helyen zárt. Továbbá Cristian Aniculaesei a 30., Vlad Mitraşca a 41., Vlad Pereş pedig a 49. helyen végzet az U23-as korosztályos bajnokság egyéni versenyében.
Ma a csapatviadalokkal folyatódik a bajnokság, mindkét fegyvernemben. Idén először rendeznek a 23 éven aluliaknak csapatversenyt, a szatmáriak pedig remélik, éremmel debütálnak majd megmérettetésen. A tőrvívó hölgyek versenyében két, a férfi párbajtőrvívóknál pedig csak egy szatmári csapat áll rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!