ERDON Helyi sport hírek

2008.04.03. 17:57

A fiúk a bányában…

<p>…dolgoznak. De legalábbis az biztos, hogy dolgoztatni fogják a Bihar FC labdarúgóit ma délután a bajnoki meccsen. „Munkaadóik” Nagybányáról érkeznek.</p>

A Nagybányai FC személyében a labdarúgó III. Liga 6. csoportjának egyik legkényelmetlenebb együttese látogat ma délután Nagyváradra: a táblázat második helyén – az éllovas Lotus (48 pont) mögött négy pont hátránnyal – kapaszkodó bányaiak nem botolhatnak meg, ha legalább a második, osztályozó helyet szeretnék elérni, ugyanakkor a vendéglátó piros-kékek sincsenek adakozó kedvükben, miután a 15., kieső pozícióban várják a mai folytatást. A papírforma azt sugallja, hogy a három bajnoki pont a Nagybánya buszán „távozik” majd a Motorul pályáról, de ehhez minden bizonnyal D[nu Baba edző tanítványainak is lesz néhány szava…

Belényes sem örömujjong

Nincs könnyű helyzetben a Belényesi Bihorul sem, bár hazai környezetben rúgkapálhatják a labdát, ám az ellenfél az első osztályos Besztercei Gloria csikócsapata lesz, amely minden harmadrangú pályán képes meglepetést kifejező sóhajokat kicsikarni a nézőkből. Kovács Rudolf, a belényesiek szakvezetője ráadásul összeállítási gondokkal is küzd, van sérültje és eltiltottja számolatlanul, ezért kénytelen-kelletlen felborította a hadrendet az V. Ligában érdekelt második számú alakulatnál, s néhány játékosnak sürgönyzött, hogy tegye tiszteletét a felnőtt gárda tréningjein.

A bihari együttesek közül – annak ellenére, hogy idegen kezekben lesz a csapat sorsa – a legkönnyebb helyzetben a hatodik csoport alakulatait még mindig felülről tekintő Félixfürdői Lotus van, amely Szamosújváron lép pályára a 9. helyen vegetáló Kolozsvári Sănătatea ellen.

Labdarúgó III. Liga, 25. forduló

A harmadosztály 25. fordulójának műsora, péntek 17 óra: Nyárádtői Unirea–Máramarossziget ’96 (ősszel: 0–3), Kolozsvári Sănătatea–Félixfürdői Lotus (0–2), Marosvásárhelyi Gaz Metan–Mikolai Turul (1–3), Nagyváradi Bihar FC II.–Nagybányai FC (0–5), Régeni Avântul–Dési Unirea (0–1), Szatmárnémeti Someşul–Szovátai Mobila (0–0), Belényesi Bihorul–Besztercei Gloria II. (1–2), Balázsfalvi Inter–Kolozsvári Universitatea 1919 (1–1).

 

Szántó Á. Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!