ERDON Helyi sport hírek

2008.03.26. 10:46

Részvénytársaság a Bihar F.C. megmentésére

<p>Ioan Lucian a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének elnöke szerdai sajtótájékoztatóján bejelenette, hogy részvényársaságot szándékszik létrehozni a Bihar F.C. sportklub részvényeinek felvásárlására.</p>

Ioan Lucian javaslata szerint bárki a Bihar FC részvényese lehet, ha befizet 200 eurót részvvényenként egy ezután megnyitandó bankszámlára. Azt nem árulta el, hogy melyik banknál nyitnak számlát, csak annyit mondott, hogy a bajnokság befejezése után kerül rá sor. Ehhez persze szüksége van a média támogatására is, mondta, ezért nemsokára találkozni szándékozik a Bihar megyei sajtó sportrovatainak szerkesztőivel is. A klub ugyanis megmenthető, de egyelőre ehhez nincs elég akarat. A Bihar FC részvényeinek jelenlegi tulajdonosai Nagyvárad Helyi Tanácsa és a Bihar Megyei Tanács csak hangoztatja, hogy el akarja adni a részvényeket, de amikor jelentkezett egy befektető, aki megvásárolta volna a részvénycsomagot, akkor nem mutatták meg neki a játékosok szerződését, úgy bántak vele, hogy inkább lemondott a vásárlásról. A pénzt össze lehet gyűjteni, hiszen 92-ben is öszgyűjtöttek már 490 ezer dollárt. Most is sikerülni fog. Nem baj, ha több ezer részvényese lesz a klubnak, hiszen van erre példa más európai országokban is. Amikor összegyűl a pénz a részvények megvásárlására, összehívják a részvényesek közgyűlését, megválasztják a vezetőséget, mely részvényesként sokkal negyobb felelősséget fog érezni a csapat iránt, mint az eddigi. Ezideig is az adófizetők pénzéből tartották fenn a csapatot, de részvényesként mégis csak nagyobb beleszólása lehet mindenkinek a döntésekbe, és így inkább mindenki magáénak érzheti azt, mondta Ioan Lucian.

Albert Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!