ERDON Helyi hírek

2019.07.12. 11:27

Több pénzt kínálnak a kivitelezésért

Nagyobb keretösszegű közbeszerzést hirdet a Kálvária domb felújítására a váradi önkormányzat, miután az első két versenytárgyalásra senki sem jelentkezett. A kivitelezési költségvetést is emelték.

Nagyobb keretösszegű közbeszerzést hirdet a Kálvária domb felújítására a váradi önkormányzat, miután az első két versenytárgyalásra senki sem jelentkezett. A kivitelezési költségvetést is emelték.Késnek a váradiak körében Gombaként is ismert Kálvária domb tájépítészeti munkálatai, mivel az erre kiírt első két közbeszerzési eljárásra nem jelentkezett egyetlen cég sem. Emiatt az önkormányzat mintegy félmillió lejjel, 1,9 millióról 2,4 millió lejre emelte a kivitelezési költségvetést. Az elektronikus közbeszerzési rendszerbe kedden feltöltött tender értelmében az ajánlatok a tervezést és a kivitelezést is magukba kell foglalják.

A leomlott Kálvária domb megerősítő munkálatai tavaly fejeződtek be, most a tájépítészeti munkák következnek: a sétányokat, a lépcsőket, a nyitott lugasokat, a drénrendszert kell kiépíteni. Ugyanakkor újra kell vakolni a domboldalba épített vendéglátóipari egység épületét és a kilátókat, az épület padlózatát is javítani kell, továbbá újjá kell építeni a szabadtéri amfiteátrumot, és az elektromos hálózat is javításra szorul. A kivitelezési időszak nyolc hónap, az ajánlatok benyújtási határideje július 26. Az uniós forrásokból elkészült Kálvária dombi munkálatokat 2016 novemberében tette tönkre egy földcsuszamlás. Körülbelül 5300 négyzetméternyi terület rongálódott meg, tönkrementek a sétányok, az amfiteátrum és a kilátók is.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!