ERDON Helyi hírek

2019.05.24. 09:35

Toronyház épül az étterem helyére

Lebontották a nagyváradi Decebal híd északi hídfőjénél lévő, sokak számára ismert Vandana nevű éttermet, a helyére ugyanis a vállalkozás egy tíz emeletes toronyházat építtet.

Lebontották a nagyváradi Decebal híd északi hídfőjénél lévő, sokak számára ismert Vandana nevű éttermet, a helyére ugyanis a vállalkozás egy tíz emeletes toronyházat építtet.A nagyváradi helyi tanács tavaly augusztusban fogadta el a beruházásra vonatkozó Övezeti Városfejlesztési Tervet (PUZ), amely rögzíti, hogy a toronyház földszintjén vendéglátóipari egység működik majd, az első emeleten hotel, a felsőbb emeleteken pedig lakások lesznek. Az építkezési terület egy része a Vandana cég tulajdona, egy másik részét a várostól kapta használatba, egy harmadik részét pedig a terve elfogadása után vette koncesszióba a várostól a vállalkozás.

Ez utóbbi telekrész eredetileg 1350 négyzetméter volt, de egy tavaly decemberben elfogadott helyi tanácsi határozat értelmében 2072 négyzetméterre bővítette a koncesszióba adandó területet, ami a leendő épület körüli telket foglalja magába. A város ezt a telekrészét maximum három évre adja a vállalkozás használatába, és a beruházás elkészülte után a város visszakap belőle 1160 négyzetméternyi részt a rá épített parkolókkal, járdákkal, zöldövezetekkel együtt.

Tíz emeletes lesz

A toronyház tíz emeletes lesz, legnagyobb megengedett magassága 36 méter. Az épület földszintjén étterem, az első emeleten tizenöt szobás hotel, a felsőbb emeleteken pedig 69 lakás lesz. Száztizenkét parkolóhelyet is kialakítanak, ezek közül hetven fog a lakásokhoz, öt a hotelhez, harminchét pedig az étteremhez tartozni. A negyvennégy parkolóhely föld alatti lesz. A tömbházat mind a Vitéz (Decebal), mind pedig az András apostol utcáról meg lehet majd közelíteni.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!