ERDON Helyi hírek

2018.11.01. 10:29

Újraalakult etikai bizottság

A héten a tanügyi törvény értelmében újraalakult a Bihar megyei tanfelügyelőségen az Etikai Bizottság, melynek az a fő megbízatása, hogy kivizsgálja azokat az eseteket, amikor a pedagógusok nem a hivatásuknak megfelelően viselkednek- jelentette be Alin Novac-Iuhas főtanfelügyelő.

A héten a tanügyi törvény értelmében újraalakult a Bihar megyei tanfelügyelőségen az Etikai Bizottság, melynek az a fő megbízatása, hogy kivizsgálja azokat az eseteket, amikor a pedagógusok nem a hivatásuknak megfelelően viselkednek- jelentette be Alin Novac-Iuhas főtanfelügyelő. Diákok, szülők, tanárkollégák fordulhatnak a testülethez, illetve bárki, aki úgy véli, információi vannak arról, hogy valamelyik oktató vétett az etikai normák ellen, vagy a közerkölcsökbe ütközően viselkedett.

Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes az Erdonnak azt nyilatkozta: tulajdonképpen régebben is létezett már ez bizottság, így valójában most csak újraalakult. Kilenc tagja van, négy pedagógus, két szülő és két civil személy, akik közül eddig tudomása szerint az egyedüli magyar Kecse Gabriella tanárnő volt. Utóbbi hírportálunknak azt mondta: általában évente egyszer üléseztek, de egyetlen ügyet sem kellett megoldaniuk, mert senki sem fordult hozzájuk panasszal. A mostani újraalakulásról nem kapott semmilyen értesítést, így azt se tudja, hogy változott-e a testület összetétele, illetve ő egyáltalán tag-e még...

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!