ERDON Helyi hírek

2018.07.31. 14:53

Mandala-produkció a várban

A Mandala Dalszínház saját produkcióját láthatja a közönség augusztus 3-án, pénteken 20 órától a vár nyári színpadán a VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál harmadik hetében.

A Mandala Dalszínház saját produkcióját láthatja a közönség augusztus 3-án, pénteken 20 órától a vár nyári színpadán a VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál harmadik hetében.A Francis Veber munkája alapján színpadra vitt Bérgyilkos a barátom című kétrészes vígjáték a Jászai-díjas Besenczi Árpád rendezése, melyben Bódis Gábor, a nyíregyházi Mandala Dalszínház társulatvezetője is szereplőként lép fel.

A történet azzal kezdődik, hogy két férfi egyszerre költözik be szomszédos szállodai szobákba, egyszerre teszik ki a táblát az ajtókra: „Kérem, ne zavarjanak”. Egyikük gondosan összecsavarozza a távcsöves puskát, másikuk hurkot készít a függönyzsinórból. Minden készen áll, csakhogy a bérgyilkos (Ralph) bal lábbal kelt fel, az öngyilkos (Pignon) pedig jobb lábbal, és a szobáik egybenyílnak… Pignon öngyilkos kísérletei kudarcba fulladnak, s ezzel magára vonja a szállodai alkalmazottak és a lenti rendőrség figyelmét, a bérgyilkos pedig kénytelen megmenteni, és életkedvet verni bele, hogy küldetését nyugodtan teljesíthesse. De Pignon nem könnyű eset, még egy bérgyilkos türelmét is próbára teszi.

Szereplők: Kovács Attila (Pignon), Bódis Gábor (Ralph), Bencze István (Émile), Bánhidi Péter (dr. Wolf), Krutilla Fruzsina, Vajnárovics Viktória (Louise), Petrényi Írisz (Giselle), Szendrei Gábor (Rendőr).

Jegyvásárlás

A VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztiválra jegyeket az RMDSZ Bihar megyei szervezetének Fekete Sas-palotabeli székházában, a második emeleten, munkanapokon 10–16 óra, valamint a Körös (Tudor Vladimirescu) utcai Gekko klubban, 17–01 óra között lehet vásárolni. További információk a 0259/432–884-es telefonszámon kérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!