ERDON Helyi hírek

2018.05.25. 09:53

Zöld folyosó a Szilvásban

Több, úgynevezett zöld folyosót létesítenek majd Nagyvárad területén a csütörtöki tanácsülésen megszavazott tervezetek szerint, többek között a Szilvásban is.

Több, úgynevezett zöld folyosót létesítenek majd Nagyvárad területén a csütörtöki tanácsülésen megszavazott tervezetek szerint, többek között a Szilvásban is.Amint a Szilvásra vonatkozó tervezetből kiderül, itt egy tízezer négyzetméternyi területet érint mindez, s egyebek mellett gyerekeknek való homokozók, kerékpárút, parkolóhelyek, amfiteátrum, sétálóutak létesülnek a tervek szerint. Az uniós támogatással gyakorlatba ültetendő beruházás teljes értéke 5,6 millió lej, s tíz hónap alatt valósulna meg. Mindehhez egy mintegy hatezer négyzetméternyi területre vonatkozóan kisajátításhoz folyamodnak majd, a terület jelenleg a Macio Kft. tulajdonát képezi. Arról a cégről van szó, mely annak idején, cserében a területért felvállalta egy híd építését a környéken, de nem fejezte be, csődöt jelentett, s végül a polgármesteri hivatal saját költségből fejezte be. Hasonló „zöld folyosók” létesülnek majd a tervek szerint a Barcăului utcán, a Grigorescu lakónegyedben, valamint a Nap-negyedben (Cartierul Soarelui) lévő Aurel Covaci utcán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!