ERDON Helyi hírek

2017.11.21. 12:40

Adventi vásár a Püspöki Palota kertjében

A Szent László-évben, 2017. december 9-én, szombaton 15 órától, a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyház előtti téren negyedik alkalommal nyitja meg kapuit az Adventi Vásár családok, gyermekek, szülők, nagyszülők számára, érdekes vásári kínálattal, finom, házi készítményű karácsonyi süteményekkel, lélekemelő adventi és karácsonyi muzsikával, kézműves foglalkozásokkal.

A Szent László-évben, 2017. december 9-én, szombaton 15 órától, a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyház előtti téren negyedik alkalommal nyitja meg kapuit az Adventi Vásár családok, gyermekek, szülők, nagyszülők számára, érdekes vásári kínálattal, finom, házi készítményű karácsonyi süteményekkel, lélekemelő adventi és karácsonyi muzsikával, kézműves foglalkozásokkal. A rendezvény egyik legkedveltebb vendége, Szent Miklós püspök is meglátogatja a vásárlók legkisebbjeit. A vásár főszervezője a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség. Közreműködnek az Élet Autizmussal Egyesület, az Egyházzenei Központ, a Nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a katolikus karitász, a Vár-Lak Ifjúsági Központ, a nagyváradi és vidéki plébániák családos csoportjai, a ferences- és vincés nővérek, a neokatekumenális út nagyváradi képviselői, a Partiumi Háló Egyesület, valamint az Erdélyi Mária Rádió. Egy igazi, adventi hangulatú, karácsonyt idéző délutánra hívunk mindenkit. A felkínált termékeket, finomságokat adomány ellenében lehet elvinni. Az összegyűlt adományokkal a Szent László-lovasszobor elkészítéséhez szükséges költségekhez szeretnénk hozzájárulni. A Szent László-évben lelkipásztori, kulturális és művészeti jellegű rendezvényeinkkel a szent király életszentségére, követendő életpéldájára mutattunk rá. Ezen törekvésünket szeretnénk folytatni és látható formában megjeleníteni azzal a Szent László-lovasszoborral, amely a nagyváradi várban kap majd helyet. A vásár 19 órakor a szabadtéri adventi koszorú második gyertyájának meggyújtásával zárul. A rendezvény ideje alatt meleg teát kínálnak a katolikus karitász munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!