ERDON Helyi hírek

2017.10.12. 09:47

Megnyitják a Szent László örökség-utat 

Október 13-án, pénteken 15 órától a magyarországi Kisvárdán nyitják meg a Szent László örökség-utat. 

Október 13-án, pénteken 15 órától a magyarországi Kisvárdán nyitják meg a Szent László örökség-utat. A városházán tartott eseményen ünnepi beszédet mond Kelemen Hunor szövetségi elnök, dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa, dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Seszták Oszkár, a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Közgyűlés elnöke. Hegedüs Csilla, az RMDSZ ügyvezető alelnöke a Szent László örökség-út projektet ismerteti.

A projekt célja Szent László lovagkirály személye köré olyan örökség-utat kialakítani a Kárpát-medencében, amely összeköti a különböző területeken élő magyar közösségeket. Az örökség-út magába foglalja mind a lovagkirály személye köré épített örökséget, mind a mondavilághoz kapcsolódó helyszíneket, természeti értékeket és a Szent László nevéhez kapcsolódó településeket. A projektet az Iskola Alapítvány vezeti az RMDSZ kulturális főosztályának szakmai irányításával, partnerek: Magyarország Kormánya, magyarországi és erdélyi önkormányzatok.

Korábban Hegedüs Csilla azt nyilatkozta: Bihar megyében Nagyvárad - a vár és a Székesegyház -, valamint Magyarremete, Mezőtelegd, Püspökfürdő és Szalacs található ezen az útvonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!