ERDON Helyi hírek

2017.09.25. 09:23

Tanszerosztás az Ovisuli Egyesülettel

Az Ovisuli Egyesület idén először tanszergyűjtést szervezett, pénteken pedig az összegyűlt tanszerek szétosztására került sor. Az akció fő támogatója a Magyar Vállalkozónők Egyesülete volt.

Az Ovisuli Egyesület idén először tanszergyűjtést szervezett, pénteken pedig az összegyűlt tanszerek szétosztására került sor. Az akció fő támogatója a Magyar Vállalkozónők Egyesülete volt.

A tanszergyűjtést Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület elnöke kezdeményezte, négy ponton gyűjtötték azokat: a Tehnoprint üzletében, a Dekor Mania hobbyboltban, az Europrint nagyváradi irodájában és az Orsolya Óvodában. Az adományozók iskolatáskákat, tolltartókat, füzeteket és egyéb tanszereket ajánlottak fel, illetve a Tehnoprint rajzfelszerelést és kézimunkához szükséges eszközöket is ajándékozott. Az akció fő támogatója a Magyar Vállalkozónők Egyesülete volt, akik 12 csomagot ajánlottak fel – hatot óvodások és hatot előkészítő osztályosok számára –, melyeket hátrányos helyzetű gyermekek között osztottak szét az óvónők, tanítónők segítségével. „Örülünk, hogy 2 hét alatt ilyen nagy mennyiségű tanszer gyűlt össze, sok családnak tudunk segíteni. Jövőre hamarabb beindítjuk az akciót, remélhetőleg már augusztus közepén, és akkor több óvodás és iskolás gyermeknek segíthetünk majd” – nyilatkozta Pető Dalma. Továbbá Pető Dalma és az akció támogatói szeretnének köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak az gyűjtéshez, ezáltal megkönnyítve az iskolakezdést számos családnak.

Tanszerosztás

Péntek délelőtt Pető Dalmával és Tank-Szigeti Ildikóval, a Magyar Vállalkozónők Egyesületének elnökével néhány óvodát és iskolát látogattunk meg, ahol örömmel fogadták az ajándékokat. Három óvodában (Nagyváradi Evangélikus Óvodában, a nagyváradi 34-es számú óvodában és a biharpüspöki 19-es számú óvodában) osztottunk szét csomagokat, köztük hátrányos helyzetű gyermekeknek, egy ikerpárnak is, illetve az óvodákban az egész csoport is kapott tanszert. Két iskolában is voltunk, ahol az előkészítő osztályokban jártunk: a 16-os és a 11-es számúban. Az iskolákban tolltartókat és iskolatáskákat is kaptak az osztályok, melyeket majd a tanítónő fog szétosztani a rászoruló gyermekek között. Emellett az osztály többi tagja is kapott füzeteket, írószereket, egyéb tanszereket.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!