ERDON Helyi hírek

2017.03.07. 16:50

Megtalálták a vízbefúlt férfit

A szentjánosi gyűjtőtóban találta meg egy horgász annak a férfinek a holttestét, akit még januárban sodort el a Körös.

A szentjánosi gyűjtőtóban találta meg egy horgász annak a férfinek a holttestét, akit még januárban sodort el a Körös.

Megvan az az áldozat, akit év eleje óta többször is kerestek. A rendőrség azonosította az a holttestet, amelyet a szentjánosi gyűjtőtóban találtak. És kiderült, hogy arról a férfiról van szó, akit még januárban Nagyváradon, a központban sodort el a Körös. Az illető 83 éves volt. Még pénteken találta meg a holttestet egy horgász a tóban, az azonosítás – az áldozat családjának segítségével – most történt meg.

Mint a január 11-i esetről megírtuk, saját szemével látta valaki, a Garasos hídról, ahogy egy személy – vélhetően egy férfi – nem messze a hídtól a Körösbe esett, kétségbeesetten integetett, hogy segítsenek rajta, majd hirtelen elmerült a vízben. Ezt tudatta egy bejelentő a 112-es sürgősségi hívószámon a diszpécserrel. Utóbbi mentőcsapatot riasztott, akik felfújható gumicsónakkal vonultak ki a Garasos híd Szacsvay-szobornál lévő lábától néhány méterre lévő helyszínre. A mínusz 6 fok körüli hőmérsékletben a gumicsónakot vízre is bocsátották az ISU emberei, és két könnyűbúvár is bement a vízbe, keresni az áldozatot. Kétszáz méteres szakaszon keresték a testet, de senkit nem találtak. Több tíz percnyi keresés után az osztag összecsomagolt és elvonult a helyszínről. Szóvivőjük, Camelia Roşca a helyszínen lapunknak azt nyilatkozta, hogy a keresést felfüggesztették, „kedvezőbb időjárási viszonyok esetén lehetséges a folytatása”. Később valóban újra keresték még a holttestet, egy nem messze lévő szakaszon, de nem találták. Kérdésünkre, hogy miért nem sokkal lejjebb is keresik, hiszen a folyó lejjebb vihette, azt mondták akkor, hogy ez nem indokolt.

A búvárok hozzátették: a nagy sodrás és a vastag jég miatt merülés nem volt lehetséges, de feltörték a jeget abban a térségben, ahol a testet utoljára látni vélték a szemtanúk, és ott kutattak, hosszú időn át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!