ERDON Helyi hírek

2016.08.01. 17:41

Vakációs gyerekprogramok

Meghosszabbították a megyei könyvtár gyermekrészlegén zajló vakációs programokat. Érdekes-hasznos tevékenységekre várják a gyerekeket.

Meghosszabbították a megyei könyvtár gyermekrészlegén zajló vakációs programokat. Érdekes-hasznos tevékenységekre várják a gyerekeket.

A Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár és a könyvtár mellett működő Gheorghe Șincai Kulturális Alapítvány által szervezett, gyerekeknek szóló vakációs programok hétfőtől péntekig 10 és 12 óra között zajlanak, a könyvtár gyermekrészlegén.

Barátság-vonat

Holnap, azaz kedden Dana Costea pszichológus polgári neveléssel kapcsolatos foglalkozásokat szervez, s a gyerekek Lengyelországról tudhatnak meg többet a „Barátság-vonat Lengyelország felé” című tevékenység során. Szerdán pszichodrámával kapcsolatos foglalkozást tart dr. Alin Creţu pszichológus, egyúttal Ausztriáról tanulhatnak a gyerekek. Csütörtökön a Bihar megyei Rendőrség bűnmegelőzési osztályának képviselője tanítja majd hasznos dolgokra a gyerekeket, a barátság-vonat következő úticélja pedig Svédország lesz. Pénteken híres emberekről tart előadást Alexa Bercea diáklány, a Gyermekpalota ének-szakának képviselője.

A következő hét programjai hétfőn, az Eugenia Drăgoi rajztanár által vezetett műhelyfoglalkozásokkal kezdődnek, Doina Iliescu tanár vezetésével rövid jeleneteket játszanak majd a gyerekek, Tanc Mariana tanár pedig angol nyelvleckét ad. Kedden Sanda Ulici rajztanár vezetésével zajlanak kreatív tevékenységek, francia nyelvklub is lesz, a barátság-vonat pedig Dánia felé tart majd. Szerdán a rendőrség képviselője vezetésével a bűnmegelőzésről tanulnak majd a gyerekek, csütörtökön pszichodráma foglalkozás lesz, s Finnország felé tart majd a barátság-vonat, pénteken pedig a nagyváradi Hadtörténeti Múzeumba látogatnak a gyerekek.

Záróünnepség

Augusztus 15–19. között hétfőn polgári nevelés lesz és társalgás angol nyelven, kedden kreatív tevékenységek zajlanak majd, szerdán a bűnmegelőzésről tudhatnak meg többet a gyerekek, csütörtökön pszichodráma jellegű foglalkozások zajlanak, valamint énekeket és verseket tanulnak a gyerekek, ezeket a pénteki záróünnepségen adják majd elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!