ERDON Helyi hírek

2016.03.02. 12:26

Díjazta az ASCO az önkénteseket

Március 1-jén a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) negyedik alkalommal szervezte a szociális szférában tevékenykedő önkéntesek gáláját.

Március 1-jén a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) negyedik alkalommal szervezte a szociális szférában tevékenykedő önkéntesek gáláját.

 

A polgármesteri hivatal dísztermében több mint 100 személy gyűlt össze, az érintetteken kívül civil szervezetek és közintézmények képviselői, akiket Arina Moş, az ASCO vezérigazgatója köszöntötte.

Több kategóriában osztottak ki díjakat. A gyermekek nappali gondozóközpontja kategóriájában a legjobb önkéntesek Adriana Popa (görög katolikus Caritas) és Lakatos Gyöngyi (Down Egyesület) lettek, a gyermekotthon szekcióban pedig Ina Blagát jelölték az Amia Gyermeklélek Egyesülettől. Az idősotthon kategóriában Sonja van Kessel (görög katolikus Caritas) részesült elismerésben, míg a fogyatékkal élők házi gondozása szekcióban Natalia Ligia Achim (Hospice Emanuel Alapítvány), Cristina Dubei (Alsterdorf Egyesület) és Florica Sălăjan (Sclerozis Multiplex Alapítvány) fogadhatták a gratulációkat. A fogyatékkal élők nappali ellátóközpontja kategóriában Florica Sălăjan (Filantropia Egyesület), Dorina Vlad (Casa Minunată Alapítvány), Daniela Popa (SOS Autizmus Bihar Egyesület), Gheorghe Tordai (Sclerozis Multiplex Alapítvány), Boros Sarolta (Bihar Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete) és Nela Axinte (Down Egyesület) bizonyultak a legjobbaknak.

A szociális kantinban nyújtott szolgáltatások kategóriában Adina Claudia Popa (görög katolikus Caritas) és Anamaria Silvia Căvăşdan (Filantropia Egyesület), míg a hátrányos helyzetben levő családok és fiatalok segítése szekcióban Elena Indrieş és Creţu Alin (Filantropia Egyesület) kapott díjat. A közösségi szociális szolgáltatások szekcióban Maria Popa (Bihar Megyei Nőszövetség), Dorina Rodica Cionca (Filantropia Egyesület), valamint Larisa Birta és Micu Ioan (ASCO) részesültek elismerésben.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!