ERDON Helyi hírek

2015.10.01. 17:16

105 éves nénit köszöntöttek

Az Idősek Világnapja alkalmából az RMDSZ Bihar megyei szervezete a 105 éves Erdei Teréziát köszöntötte Bihar községben.

Az Idősek Világnapja alkalmából az RMDSZ Bihar megyei szervezete a 105 éves Erdei Teréziát köszöntötte Bihar községben.

Bihar megye legidősebb magyar nyelvű lakosát, a december 10-én 105-ik életévébe lépő Erdei Terézia nénit köszöntötte csütörtök délután az október 1-jei Idősek Világnapja alkalmából Bihar községbeli otthonában Szabó Ödön, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke és Nagy Gizella polgármester. A virágcsokor mellé csoki és narancs is járt, utóbbi azért is, mert mint megtudtuk, a néni különösen szereti ezt a fajta gyümölcsöt. Lánya, az 1938-ban született Ilona a Bihari Naplónak elmondta: édesanyja szellemileg friss, csak az okoz gondot, hogy a korából fakadóan nehezen hall és lát. Általában délelőtt 11 óra körül kel fel, s ha ereje megengedi, azért segítséggel kitipeg a gangra.

Ükonokája van

Biharon született, s egész életét a településen élte le, a termelőszövetkezetben dolgozott. Kétszer ment férjhez, első hitvese, Ilona édesapja négy évig hadifogságban volt a Szovjetunióban. Két unokája- Károly és Ilona, két dédunokája- Levente és Tamás-, valamint egy 6 hónapos ükunokája is van, akit Bellának hívnak. Lánya elmondása szerint bár Terézia néni mindig rengeteget dolgozott, azért meg volt elégedve az életével. Mostanában sokat imádkozik, magáért, a családjáért, mindenkiért.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!