ERDON Helyi hírek

2015.03.16. 12:07

Álmokat rajzoltak Váradon

Remek hangulatú, emlékezetes koncertet adott szombat este a Szakszervezetek Művelődési Házában a magyarországi Republic zenekar.

Remek hangulatú, emlékezetes koncertet adott szombat este a Szakszervezetek Művelődési Házában a magyarországi Republic zenekar.

Hosszú idő, több mint huszonnégy esztendő eltelt azóta, hogy az együttes tagjai először léptek fel Nagyváradon, az egykori strand területén, de a mostani koncertjüket látva-hallva biztosan állíthatjuk, hogy népszerűségük azóta is töretlen, annak ellenére, hogy mit ismert, alapító frontemberük, énekesük, Bódi László két évvel ezelőtt elhunyt. „Cipőről” természetes többször is megemlékeztek az est folyamán a most Boros Csaba énekes-basszusgitáros vezette zenekar tagjai, megható volt, amikor őérte szólt például a Szeretni valakit valamiért című szerzemény, s talán őmiatta is csendült fel a Ha én zászló volnék néhány sora, melyek- ahogy Boros Csaba fogalmazott- 2015-ben is ugyanúgy aktuálisak, mint amikor először elhangzottak.

Amúgy pompásan ötvöződtek a régebbi és az újabb slágerek, szerzemények (a 67-es út, a Szállj el kismadár, a Repül a bálna, a Ha itt lennél velem, a Kék és narancssárga stb.). Nagyon úgy tűnt, hogy az áprilisban megjelenő új album, a Rajzoljunk álmokat címadó dala máris beférkőzött a rajongók szívébe. Jó kis buli volt tehát, az összes szükséges kellékkel: sál- és zászlólengetéssel, csápolással, közös énekléssel, táncolással. Reméljük, nem kell közel három évnek eltelnie ahhoz, hogy a fiúkat újból lássuk Váradon!

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!