ERDON Helyi hírek

2014.12.08. 11:48

Jótékonykodtak a ferencesek

A váradi Ferences Világi Rend tagjai, szimpatizánsok és fiatalok egyaránt jótékonysági akciót szerveztek múlt szombaton, Mikulás napján, hogy a legszegényebbeket is megajándékozhassák.

A váradi Ferences Világi Rend tagjai, szimpatizánsok és fiatalok egyaránt jótékonysági akciót szerveztek múlt szombaton, Mikulás napján, hogy a legszegényebbeket is megajándékozhassák.

A nagyváradi nagyállomás peronján vendégelték meg a szociálisan hátrányos helyzetű embereket: hajléktalanokat, szegény, sokgyermekes családokat, utcagyerekeket, körülbelül 60-70 személyt. A kellemetlen hidegben mindenkinek jólesett a forró, finom gulyásleves. Emellett meleg ruhát és játékokat is ajándékoztak a rend képviselői a rászorulóknak.

Szabó Katalin, a kezdeményezés szervezője a Bihari Napló érdeklődésére válaszolva elmondta, hogy közel öt évig forró teát, zsíros kenyeret osztottak szét, azóta csaknem 15 éve már gulyáslevessel is kedveskednek a vendégeiknek. A játékokat a Caritas Catolica ajánlotta fel, a ferencesek gyűjtötték össze a ruhaneműket, illetve pénzt gyűjtöttek a leveshez szükséges hozzávalók beszerzéséhez. „Öröm volt látni a sok boldog, kipirult arcú árva gyermeket, szegényt, egymás boldog arcát. Volt, aki könnyezett is örömében, mindenért hála legyen Istennek”- nyilatkozta.

Évadzáró mise

Néhány nappal korábban a várad-olaszi Barátok templomában tartotta évadzáró szentmiséjét a Ferences Világi Rend testvéri közössége. A szertartás után a megjelentek közösen is hálát adtak Istennek a kegyelmekért, melyeket kaptak, majd megbeszélték a jövő évi terveket is. Ezután megajándékozták egymást a közelgő ünnepek alkalmából, majd az összejövetel agapéval zárult.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!