ERDON Helyi hírek

2014.12.04. 19:58

Erőszakellenes rendezvények

Az idén is megszervezi a Bihar megyei Nőszövetség a Bihar megyei Rendőrséggel közösen az erőszakellenes akciósorozatot, melynek jelmondata ezúttal: „Adj virágot, dalt, ne pofont”.

Az idén is megszervezi a Bihar megyei Nőszövetség a Bihar megyei Rendőrséggel közösen az erőszakellenes akciósorozatot, melynek jelmondata ezúttal: „Adj virágot, dalt, ne pofont”. A rendezvénysorozaton belül különféle előadások, kerekasztal beszélgetések, előadóestek, versenyek, könyvbemutatók zajlanak iskolákban és egyéb intézményekben. Miorița Săteanu, a nőszövetség tiszteletbeli elnöke irányítása alatt mintegy húsz ilyen rendezvénysorozat zajlott az elmúlt évek során, ezekkel különféle társadalmi rétegekhez tartozó személyeket, más és más korosztályokat szólítottak meg, óvodásoktól nyugdíjasokig. Az etnikumok közötti kommunikáció javítása is céljaik közé tartozik – ilyen elgondolásból többek között a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete, illetve a Német Demokrata Fórum tagjaival is találkoztak. A beszélgetések során felvetették a generációk közötti konfliktusok, a hit és az erőszakmentesség témáját is. Az idei rendezvénysorozaton tizenkét tanintézet diákjai, valamint a Gyermekpalotába járó tanulók vesznek részt, összesen több mint ezren. A szervezéshez a Gheorghe Șincai megyei könyvtár, valamint a Voces kórus is hozzájárult. A rendezvénysorozat december 10-én, a résztvevő diákcsoportok által előadott, a témához kapcsolódó jelenetekkel zárul, a Gyermekpalotában, s ezzel egyidejűleg a könyvtárban kiállítást szerveznek a gyerekek rajzaiból, kollázsaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!