ERDON Helyi hírek

2014.09.01. 09:21

Helycserés támadás a várban

Csütörtökön este a Ray Cooney- John Chapman szerzőpáros Kölcsönkéró, avagy helycserés támadás című kétrészes bohózatával ért véget a 3. Nagyváradi Nyár-fesztivál. Nagy sikert aratott.

Csütörtökön este a Ray Cooney- John Chapman szerzőpáros Kölcsönkéró, avagy helycserés támadás című kétrészes bohózatával ért véget a 3. Nagyváradi Nyár-fesztivál. Nagy sikert aratott.

Kiváló vígjátékkal (Ray Cooney-John Chapman: Kölcsönkéró, avagy helycserés támadás) ért véget csütörtökön az idei, 3. Nagyváradi Nyár-fesztivál, melyet közösen bonyolított le az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) és a nyíregyházi Mandala Dalszínház. A záróesten Dobos László, a dalszínház vezetője és Cseke Attila parlamenti képviselő köszöntötték az egybegyűlteket, az előadás szünetében pedig kisorsolták azokat a családokat- a baráti kör leendő tagjait- akik szeptember 5-én Nyíregyházán megtekinthetik a vadasparkot, a falumúzeumot és A csúnya lány című operettet, Mikó István főszereplésével és rendezésében.

Félreértések

A váradi vár színpadán az elmúlt hetekben zajlott színházi fesztivál záróvígjátéka igencsak megmozgatta a közönség rekeszizmait. Ahogy az ilyen típusú darabokban lenni szokott, voltak félreértések, nem várt fordulatok és meglepetést okozó helyzetek garmadával. Adott volt egy lakás – szimultán könyvkiadó vállalkozás – ahol tesze-tosza férj szeretni való nejével éldegél, és egy léha barátnő és még léhább férje, akik mintha saját otthonnal nem rendelkeznének, a mindig láb alatt lévő lakberendező pedig a szobalányt kerülgeti szigorúan tisztességtelen szándékával. A léha házaspár egymás megcsalására ugyanazon baráti lakást szemeli ki, az elhagyott szerelmeslevél rossz kezekbe kerül, szeretők toppannak be, aztán hamar összemosódik a ki-van-kivel gondolatköre... Sőt, a személyazonosságok is ugyanolyan gyorsan cserélődnek, mint a pizsamák, amikor az erkölcsi fertő közepén feltűnik a konzervatív, aggszűz írónő, aki sikerkönyve, a Pincsi Toncsi és Don Dobermann kiadói jogát adná el éppen aznap. A bohózatot rendezte, valamint Philip szerepében Besenczi Árpád Jászai-díjas színművész volt látható.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!