ERDON Helyi hírek

2014.07.27. 09:42

Sokféle tanfolyamot terveznek

Munkanélküliek képzését tűzi ki célul az a nagyszabású projekt, melynek nyitókonferenciája péntek délben zajlott, a váradi Continental szállóban. Különféle tanfolyamok zajlanak majd.

Munkanélküliek képzését tűzi ki célul az a nagyszabású projekt, melynek nyitókonferenciája péntek délben zajlott, a váradi Continental szállóban. Különféle tanfolyamok zajlanak majd.

A Faktor – légy aktív városodban! elnevezésű, jövő szeptemberig tartó projekt költségvetése több mint 13 millió lej és az ország észak-nyugati, valamint észak-keleti részén zajlik. A fő pályázó a Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM), a társpályázók pedig a Neamţ megyei ügynökség, a nagyváradi Active Job Consulting Kft., valamint a Neamţ megyei Multi Proiect Kft.

Vidékre is

A fő tudnivalókat Békési Csaba, a Bihar megyei ügynökség igazgatója ismertette. Mint elhangzott, a projekttel az inaktív személyeket, a nyilvántartott és nem nyilvántartott munkanélkülieket szeretnék megszólítani – azokat is, akik már hosszú ideje állástalanok. Ebből a célból vidékre is el szeretnék juttatni az információkat, esetenként a helyhatóságok segítségével, hogy azok a munkanélküliek is tudomást szerezzenek erről a lehetőségről, akiknek egyébként esetleg még az ügynökségről sincs fogalmuk.

A projekt során különféle ingyenes tanfolyamok zajlanak majd, azt, hogy milyen kurzusok lesznek és hol, első sorban az igény szabja majd meg. Amint Békési Csaba elmondta, a projekten belül szabad kezük van olyan tanfolyamokat szervezni, amilyeneket szükségesnek találnak, oly módon, hogy ezeket a későbbiek során is igénybe lehessen venni. Többek között vendéglátóipari, könnyűipari, építői munkakörben lesznek tanfolyamok, továbbá képeznek majd többek között projekt-menedzsereket, könyvelőket, felügyelőket, referenseket. A két régióban összesen 960 személy fog részt venni a tanfolyamokon terveik szerint és mintegy 1200 személyt fognak munkahely-közvetítésben, tanácsadásban részesíteni. Ezen belül úgy tervezik, hogy kétszázan a már hosszú ideje állástalanok kategóriájából fognak származni, 300 lesz a fiatal állástalanok és száz a 45 éven felüli állástalanok száma.

Célkitűzések

A kurzusok résztvevőit speciális tesztek alapján választják ki, melyek rámutatnak képességeikre, illetve arra, hogy milyen tanfolyamra van szükségük kiegészítésképp eddigi képesítéseik mellé.

„Azt szeretnénk, ha hat hónappal a részvételt követően mintegy 125 személy találjon állást. Reméljük, hogy a projekten belüli tevékenységek az ügynökség aktivitása együttesen hozzájáruljon a jobb foglalkoztatáshoz és egyúttal javítani fogja az ügynökség és az álláskeresők közötti együttműködést.” – mondta Békési Csaba.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!