ERDON Helyi hírek

2014.05.15. 12:30

Újabb sztrájkőrség

Szerda reggel újabb sztrájkőrséget tartott a Romániai Postai Dolgozók Szakszervezetének (SLPR) Bihar megyei fiókszervezete.

Szerda reggel újabb sztrájkőrséget tartott a Romániai Postai Dolgozók Szakszervezetének (SLPR) Bihar megyei fiókszervezete.

A mintegy húsz tüntető ezúttal a Bihari megyei központi postahivatal nagyváradi székhelyén gyűlt össze. Az elégedetlenkedők a szakszervezet zászlóit lengették, szlogeneket skandáltak, a leghangosabban azt követelték, hogy a posta központi vezetősége mondjon le. A mintegy fél órás megmozdulás fő hangadója Angela Feier, a SLPR Bihar megyei vezetője volt, aki a sztrájkőrség ideje alatt felment a Bihar megyei postahivatal vezetőjéhez, Liliana Muresanhoz, hogy ismertesse vele a postai dolgozók követeléseit. A sztrájkőrség végeztével Angela Feier lapunkank elmondta, hogy a mostani megmozdulás a két hete elkezdett szakszervezeti akciók folytatása volt. Felsorolta, hogy mostanáig megtartották a társadalmi párbeszédet, a prefektúra előtti sztrájkőrséget, a bukaresti tiltakozó nagygyűlést, a japán sztrájkot. A továbbiakban folytatni fogják a japán sztrájkot, május 19-étől pedig a SLPR megyei vezetői Bukarestbe utaznak, ahol közösen éhségsztrájkba kezdenek. Arra a kérdésünkre, hogy volt-e valamilyen előremozdulás azóta, hogy a postai dolgozók elkezdték tiltakozó megmozdulásaikat, Angela Feier nemmel válaszolt, noha a szakszervezet vezetői találkoztak már Razvan Cotovelea távközlési miniszterrel és Aurelia Cristea Társadalmi Párbeszéddel megbízott miniszterrel, és egyeztetéseket folytattak a Román Posta országos vezetőségével is, ez utóbbi azonban elutasította a szakszervezet minden követelését. Végezetül Feier megjegyezte, hogy amennyiben az éhségsztrájk sem hoz eredményt, akkor a szakszervezet országos vezetése dönti majd el, mi lesz a következő lépés.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!