ERDON Helyi hírek

2014.04.01. 17:47

A budapesti Nemzeti Színház vendégszerepel Váradon

Április 10-én, csütörtökön 19 órától mutatja be a budapesti Nemzeti Színház társulata a Vitéz lélek című előadást a Szigligeti Színház színpadán.

Április 10-én, csütörtökön 19 órától mutatja be a budapesti Nemzeti Színház társulata a Vitéz lélek című előadást a Szigligeti Színház színpadán.

Jegyeket a színház pénztárában lehet váltani keddtől péntekig 11-17 óra között, illetve online a www.biletmaster.ro honlapon. Jegyárak: az erkélyre 10 lej, a zsöllyébe 20 lej, az oldalpáholyokba 25 lej, a központi páholyokba 30 lej. A bérletesek kedvezményesen válthatnak jegyet (bérlet felmutatásával): a zsöllyébe 10, a páholyokba 20 lejért.

Az előadást Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház igazgatója rendezte, a Nemzeti társulatából többek között Trill Zsolt, Martinovics Dorina, Reviczky Gábor, Tenki Réka is látható a produkcióban. E „komoly játék” műfaji megjelölésű színdarabnak az üzenete és egyben kérdése, hogy – Pilinszky szavaival élve – miként fogadja vissza „az ősi rend” a háború után hazatérőt. Tamásinak tehát, nyilván nem egy édes-bús népszínmű megírása volt a célja, hanem a magyar néplélek igazi drámáját próbálta megfogalmazni, színpadon láttatni. A darabban ugyanis, azt a párbeszédekben megragadható dinamizmust hozta játékba, mely az egy nyelvet beszélő közösségeket, végső soron összetartja – ahogyan a múltban, úgy reményeink szerint a jövőben is.

Részlet a Nemzeti Színház kiadványában megjelent méltatásból: „Vidnyánszky beregszászi, majd debreceni társulata csodákra volt képes. Szinte a szemünk előtt nőtt fel a legnagyobbak közé Trill Zsolt, aki a hátán viszi a mostani előadást is. Úgy tűnik, mindent el tud játszani, hideg, cinikus entellektüelt, vérbeli komédiást és Tamási Áron-i prédikátort. Itt is nagyszerű, mint mindig, ezért nem ő az igazi meglepetés, hanem a Borókát alakító Martinovics Dorina, akinek minden rezdülése hiteles. Szépségébe, gyönyörű beszédébe nemcsak Balla Péter szeret bele, hanem a közönség is. A Vidnyánszky-féle új nemzetis társulat és a vendégművészek egytől egyig jelesen vizsgáztak alázatból, összjátékból. Irdatlan nehéz feladatot oldottak meg. Kíváncsian várjuk a folytatást.” Osztovits Ágnes, Nemzeti Magazin, 2013/2014. 2. szám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!