ERDON Helyi hírek

2014.03.27. 12:52

Ismét Brüsszelben

Szerkesztőségünk is képviselteti magát annak a nemzetközi újságíró szervezetnek a vezetőtanácsi ülésén, amelynek éves közgyűlését Brüsszelben tartják.

Szerkesztőségünk is képviselteti magát annak a nemzetközi újságíró szervezetnek a vezetőtanácsi ülésén, amelynek éves közgyűlését Brüsszelben tartják. Szeghalmi Örs reprezentálja lapunkat az április 3–4–5–6-án tartandó egyeztetésen, amelyen az Európai Kisebbségi Nyelvű Napilapok Szövetsége (MIDAS) aktuális belső ügyei is napirenden lesznek, ugyanakkor európai uniós felelősökkel is lesznek megbeszélések. Így a brüsszeli program részeként fogadja a MIDAS küldöttségét Vesna Caminades, az Euroregio szervezet elnöke, Johan Haggman, az Európai Bizottság többnyelvűségért felelős csoportvezetője, Christian Gsodam, az EU Régiók Bizottságának főtitkári tanácsosa, Markus Warasin, az Európai Parlament női egyenjogúságért felelős bizottságának vezetője. Ugyanakkor szerepel a programban az Európai Parlamentben teendő látogatás mellett Eupen település felkeresése, ottan vezetőkkel és sajtósokkal való megbeszélések. Zárásként Karl Heinz Lambertz miniszterelnök ad fogadást a küldöttségnek. A MIDAS-nak az egyes európai kisebbségek vezető helyi napilapjai a tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!