ERDON Helyi hírek

2013.06.24. 13:05

TDC Táncfesztivál Bihardiószegen

A helyi Polgármesteri Hivatal támogatásával idén Bihardiószegen került sor a VII. TDC Táncfesztiválra az elmúlt hét végén.

A helyi Polgármesteri Hivatal támogatásával idén Bihardiószegen került sor a VII. TDC Táncfesztiválra az elmúlt hét végén.

A Tini Dance Táncstúdió fesztiválján Bihardiószeg, Székelyhíd, Bihar, Bors és Biharszentjános csapatai vettek részt, közel kétszáz táncos gyerek és ifjú. A program a csapatok utcai felvonulásával, és utcai tánccal kezdődött, majd a Zichy kastély kertjében levő színpadon - a zsűri és a nagyszámú közönség előtt - fergeteges táncokkal folytatódott. A fesztivál végén a zsűri oklevelekkel jutalmazta a résztvevő csapatokat. A szentjánosi Gumimacik a legtündéribb csapat, a Prince Dance a legvagányabb leánycsapat díját kapták. A borsi Tiger Rock csapat a legmodernebb tánc, bihari Happy Dance csapat a legritmikusabb tánc, és a B.Like a legígéretesebb csapat díját vehette át.

Díjeső

A székelyhídi Kölyök Dance a legaranyosabb, a B612 a legösszeforrottabb, leglendületesebb, míg a Tini Dance Center a leglátványosabb, legszexisebb csapat lett. A házigazdák csapatai a Táncmanók a legbájosabb, a Gézengúzok a legvidámabb és a Monster Dance a legenergikusabb csapat díját kapták. A zsűri két különdíjat is kiosztott: a borsi Czégé Balázsnak, akit a legbátrabb fiúnak, illetve a székelyhídi Ostroveanu Ágotának, akit a legszebb mosolyú lánynak választottak. Végezetül Oláh Katalin tanítónőnek, tánctanárnak, koreográfusnak, az egész táncfesztivál létrehozójának Mados Atilla polgármester átnyújtotta a legenergikusabb és legkreatívabb koreográfus díját.

Barabás Jolán tanítónő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!