ERDON Helyi hírek

2013.06.27. 12:43

Érdekes programok a gyermekfesztiválon

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Diákokért Egyesület és az RMDSZ dél-rogériuszi körzete június 29-én, szombaton Gyermekek a gyermekekért címmel szervezi meg a II. Nagyváradi Gyermek és Családi Fesztivált a nagyváradi vársáncban.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Diákokért Egyesület és az RMDSZ dél-rogériuszi körzete június 29-én, szombaton Gyermekek a gyermekekért címmel szervezi meg a II. Nagyváradi Gyermek és Családi Fesztivált a nagyváradi vársáncban.

 Az esemény szervezői számos érdekes, játékos és szórakoztató programmal várják a családokat egész szombaton reggel tíz órától kezdődően. Az eddig leközölt programhoz képest még néhány újdonságról számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Perecz Simó Annamária, a Diákokért Egyesület elnöke, valamint Pető Dalma a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet elnöke. A fesztiválra sok helyi énekes és tánccsoport jelentkezett, akik szeretnének fellépni az esemény alkalmával. „Örömmel fogadtuk őket, mert fontosnak tartjuk a helyi tehetségek támogatását” - mondta el Perecz Simó Annamária. A helyi tehetségek mellett a Szacsvay Imre Általános Iskola első osztálya is fellép A lusta pékinas című előadással Rusz Csilla tanítónéni felkészítésében. A rendezvényen jelen lesznek a Zabhegyező Gyermekanimátorok, akik érdekesebbnél érdekesebb programokkal várják a gyermekeket. Lesz környezetvédelmi sátor is az Eco-mountain Transylvania Egyesület közreműködésében, akik környezetvédelmi gyermekprogramokkal készülnek majd. A kézműves sátorban lesz makaróni festés és fűzés, valamint poharakat és tálakat fognak díszíteni a gyerekek. Pető Dalma kiemelte a 15 órától kezdődő első közös nagyváradi zenélést és éneklést. Az együtt zenélésre mindenkit szeretettel várnak a vársáncba, aki bármilyen hangszeren tud játszani.

Tombola

A nap folyamán tartanak majd tombolahúzást is, melynek fődíja egy táblagép (tablett) lesz, Szabó Ödön parlamenti képviselő felajánlásából. A tombolákból és egyéb bevételekből befolyt összeget ősszel fogják kiosztani pályázati úton szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek. Az érdekeltek a sajtóból értesülhetnek majd a részletekről. Aki segíteni szeretne a hátrányos helyzetű gyermekeken, az a fesztiválon adományokat is felajánlhat. Azzal a váddal kapcsolatban, miszerint rászervezték saját programjukat a Szent László Napokra, az szervezők csak annyit fűztek hozzá, hogy a gyermekfesztivál fő együttese, a sokak által már nagyon várt Alma Együttes csak a június 29-i dátumon tud Nagyváradra jönni, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a koncert köré szervezik az egész fesztivált. „Eredetileg a gyermeknapra akartuk szervezni a fesztivált, de akkor az együttesnek nem volt szabad időpontja. Az Alma együttes járt már egyszer Váradon, de egy nagyon kis kaliberű koncert keretében, amelyen körülbelül kétszáz gyermek volt. A fesztivál alkalmával most ennél jóval több kicsi és nagy nézheti meg őket. Ezen kívül próbáltunk olyan programokat szervezni, amelyek nincsenek a másik eseményen, ráadásul nem szerveztük több naposra sem” - tette hozzá Pető Dalma.

Részletes program

10.00: Mystique mazsorett csoport; 10.30: 11-es Általános Iskola előkészítő osztályának ének előadása; 11.00: A Száldobágyi óvoda és a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium előkészítő osztályának tánccsoportja, koreográfus Forgács Zsombor; 11.15: Szallós Tünde ének előadása; 11.20: Nagy Brigitta, Csákvári Jennifer és Sebestyén Szilvia táncelőadása; 11.30: Német Demokrata Fórum Wilderose tánccsoportja; 11.45: Csákvári Jennifer ének előadása; 12.00: Paprika Jancsi bábszínház a Szigligeti Színház Liliput Társulatának előadásában; 13.00: Nagy Brigitta előadása; 13.05: A lusta pékinas, a Szacsvay Imre Általános Iskola 1.A osztályának előadásában, felkészítő Rusz Csilla tanítónő; 13.30: Fábián István trombita előadása; 14.00: Vass Ágota ének előadása; 14.15: Vass Emma mesemondó; 14.30: Mystique mazsorett csoport; 15.00: Szent László Gimnázium tánccsoportja, felkészítő Hasas Tünde; 15.30: Szalárdi Pitypang gyermek néptánccsoport, koreográfus Kőrösi Mária tanítónő; 16.00: Cleavers tánccsoport; 17.00: Alma Együttes koncert; 18.00: Magic Sarmotti bűvészmutatványa (Restás István); 18.30: Blue Strings koncert; 19.30: Tombola fődíjának kisorsolása; 20-22: Texas Stuff koncert.

Egész napos alternatív programok

10.00: Ping-pong családi verseny; 11.00: Zabhegyező Gyermekanimátorok sportvetélkedője, gyermekfoglalkozása; 10-11 óra: Szabó Ödön parlamenti képviselő fogadóórája; 10-12 óra: Tudj meg többet az előkészítő osztályról, előkészítős szaktanácsadás Fekete Éva és Orbán Rita előkészítő osztályos tanítónénik részvételével; 11-12 óra: „Ép testben ép lélek” – sportolási lehetőségek Nagyváradon. Szaktanácsadást tart Mátyási Gábor. 11-13 óra: Logopédiai tanácsadás Simó Ritter Csilla logopédussal és pszihológiai tanácsadás Wéber Csilla pszihológussal; 13-14 óra: Szociális tanácsadás Szántó Ildikó szociális tanácsadóval; 14-15 óra: Jogi tanácsadás Fenesi Tibor jogtanácsossal; 15-16 óra: Oktatási szaktanácsadás Pető Csilla oktatásszakértővel. Ezek mellett lesz: lovaglás, pónisimogatás, hintózás, fényképezés, Nagy EKE ’91 olajgyűjtés,Csere-bere vásár, tanácsadás abiztonságos internetezésről, karikatúrázás, házasságkötés egy napra, fodrászkodás, arcfestés, ugrálóvár, kisvonat, Zenéljünk együtt; Babarét – pszicho kuckó,babahordozási tanácsadás, baba-mama kör, pelenkázási lehetőség; környezetvédelmi sátor (Eco-mountain Transylvina Egyesület) környezetvédelmi programok, vetélkedők, gyurmázás; kézműves sátor; szaktanácsadási sátor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!