ERDON Helyi hírek

2013.05.27. 10:38

„Úgy érzem, hogy egy eszköz vagyok Isten kezében”

Evagélizációs keresztyén ifjúsági istentiszteletet tartottak a Nagyvárad-velencei református templomban, melynek meghívottja Mészáros János Elek presbiter, énekes volt.

Evagélizációs keresztyén ifjúsági istentiszteletet tartottak a Nagyvárad-velencei református templomban, melynek meghívottja Mészáros János Elek presbiter, énekes volt.

Az ifjúsági istentisztelet alkalmával igét hirdetett Dobai Zoltán ákosi (Szatmár megye) lelkipásztor, melynek témája a bizonyságtétel volt. A lelkipásztor elmondta, hogy amikor csak lehet és lehetőséget kapunk rá, akkor mindig hirdetnünk kell az evangéliumot. „Bizonyságot tenni, nem csak az ige hirdetésével lehet, hanem bármivel, amit Isten dicsőségére szolgál. A személyes bizonyságtételünkben nem mi vagyunk a főszereplők, hanem Isten. A bizonyságtételünk egy eszköz, amit Isten arra használ, hogy az evangélium eljusson másokhoz is”-hangzott el, majd a lelkipásztor a Bibliából kiválasztott bizonyságtételeket sorolt fel.

Élő interjú

Az igehirdetést követően Mészáros János Elek presbiter, énekes, a magyarországi 2012-es Csillag születik győztesének szolgálatára került sor, akivel a helyszínen interjút készített Fábián Tibor, a Harangszó főszerkeztője. Az interjú során számos érdekes dolog elhangzott a tehetségkutató műsor során szerzett tapasztalatokról, az ismertség kezeléséről és egyéb témákról. „Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam...” (2Timóteus 4,7) - ezt a bibliai idézetet hallhatták a nézők Mészáros János Elektől az eredményhirdetést követően. Bizonyságtétel volt ez, amelyre sokan felkapták fejüket. Ez a mondat nem csak a hívők számára fontos, hanem elindíthat valamit másokban is – mondta el az énekes. „Amikor jelentkeztem, úgy érzem Isten hívott a versenyre. Nem akartam jelentkezni, mert már a sokadik széria futott, és minden alkalommal láttam mi történik a továbbjutott versenyzőkkel, nekem pedig nem volt arra szükségem, hogy átalakítsanak. Avval nyugtattam magam, hogy úgysem fognak behívni, de tévedtem. A verseny során haladtam előre, minden versenyszám előtt volt egy úgynevezett parainterjú, amikor megkérdezték, hogy mitől félek. Azt válaszoltam, hogy semmitől, mi történhetne ott velem ha Isten velem van?”- mesélte élményeit Mészáros János Elek.

Eszköz Isten kezében

A későbbiekben a versenyről és a versenytársakról is szó esett. „A legtöbb versenyző mikor belekerül ebbe az egészbe, részben kiforratlan személyiségek, fiatalok és hihetetlen, de velük bármit meg lehetett tenni, megcsináltak mindent, amit a műsor készítői kértek. Engem szerencsére nem akartak teljesen átalakítani, persze el is mondtam, ha valami nem tetszett. Tulajdonképpen ezeknek a fiataloknak lenne a legnagyobb szükségük Istenre. Mikor ők nekiindulnak, úgy gondolják, hogy hódítani mennek és alattvalókat fognak szerezni maguknak, én mikor odamentem úgy gondoltam, hogy szolgálni akarom a nemzetet, felmutatni a magyar nép értékeit”- részletezte az énekes. Hogyan lehet ezt az ismertséget feldogozni?- hangzott a kérdés. „Mindig azt mondják, hogy túl szerény vagyok, de nem vagyok az. Én úgy érzem, hogy egy eszköz vagyok Isten kezében. Mikor egy festőművész megfest egy csodálatos képet, arra soha ne az ecset legyen büszke, én úgy érzem magam ebben a helyzetben, mint az ecset. A tehetség nem érdem, de kötelez, mondják, tehát én is azt a tehetségemet fejlesztem, amit Istentől kaptam, hiszem, hogy nem véletlenül.”- hangzott el. A kérdések között Mészáros János Elek több éneket is elénekelt, többek között Kacsó Pongrác – János Vitéz daljátékából Egy rózsaszál szebben beszél című éneket, a La Mancha lovagja című musicalből Az álom mit nem láttak még hangzott fel, valamint a Bánk bán című operából – Bán áriája (Hazám, hazám) és a Kell még egy szó című ének is.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!