ERDON Helyi hírek

2013.04.13. 13:08

Regionális építkezési konferenciát szerveztek

Nagyvárad- Pénteken a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének társszervezésében határ menti regionális építkezési konferencia zajlott a Hilton szállóban, több mint száz résztvevővel.

Nagyvárad- Pénteken a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének társszervezésében határ menti regionális építkezési konferencia zajlott a Hilton szállóban, több mint száz résztvevővel.

 

A konferenciát közösen szervezték az Erdélyi Üzleti Egyesületek Konföderációjával és a magyarországi Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ), a Romániai Vállalkozók Országos Uniójának védnöksége alatt. Immáron hatodik alkalommal rendeztek ilyen típusú tanácskozást, mely az utóbbi három évben regionális jelleget öltött. Több mint cégvezető, munkáltató, intézmény és önkormányzati vezető volt jelen, hét romániai (Bihar, Arad, Temes, Kolozs, Szatmár, Hunyad és Szilágy), valamint négy határ menti magyarországi megyéből (Hajdú-Bihar, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Csongrád).

A délelőtti órákban felszólalt Lucia Varga környezetvédelmi és erdőgazdálkodási, Maria Grapini kis- és közepes vállalkozásokért felelős miniszter, Alin Mitrică európai uniós pénzalapokért államtitkár, Mircea Mălan váradi alpolgármester és Claudiu Pop prefektus. A javasolt témáknak a címeit szándékosan kérdés formájában fogalmazták meg annak érdekében, hogy így is jelezzék: a megbeszélés a konkrét megoldások, válaszok platformja akar lenni. Ennek megfelelően arra voltak kíváncsiak: hogyan lehet növelni az épületek energiahatékonyságát újrahasznosítható anyagok felhasználásával, miként lehet együttműködni a határ mentén az európai uniós források jobb lehívása, illetve közös beruházási projektek megvalósítása érdekében, miért van szükség az erdélyi autópályára és az európai sztrádahálózathoz való csatlakozásra, és a tenderpályázatoknál hogyan lehet összeegyeztetni a minőségi és a költségvetési elvárásokat, kritériumokat?

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!