ERDON Helyi hírek

2013.04.29. 09:19

Képzeletbeli utazás Nagyváradon

Útlevéllel Nagyváradon címmel tartottak interaktív könyvbemutatót gyerekeknek és családoknak április 28-án a Gheorghe Şincai Megyei Könyvtár aulájában.

Útlevéllel Nagyváradon címmel tartottak interaktív könyvbemutatót gyerekeknek és családoknak április 28-án a Gheorghe Şincai Megyei Könyvtár aulájában.

Vasárnap délután a Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében szervezték meg a Kincses Képeskönyv Nagyvárad című könyv interaktív bemutatóját. Aczél Dóra a program egyik szervezője elmondta, hogy a rendhagyó könyvbemutatón jelen voltak azok a személyek, akik szervesen részt vettek a könyv születésében: szerkesztők, illusztrátorok, történészek, valamint Kocsis Gyula színművész is. A gyerekeknek és családoknak szervezett eseményen a szervezők szerették volna, ha a könyvvel való találkozás tényleg megtörténik, és ezért a meghívottak nem egy asztal mögül beszéltek, hanem játékos interaktív feladatokon keresztül ismertették meg a könyvet a jelenlevőkkel. Minden résztvevő egy útlevelet kapott, amelybe pecséteket gyűjthetett, ezeket pedig a különböző feladatok megoldásakor érdemelhették ki. Minden feladat a Kincses Képeskönyv Nagyvárad könyvhöz kapcsolódott: volt történetkirakás, amikor a könyvből kimásolt és feldarabolt történeteket kellett összerakni, könyvfelismerő és történetíró sarok, ahol a résztvevők egy Váradról szóló történetet kellett leírjanak. A legizgalmasabb a gyerekek számára az illusztráció készítés volt, ahol a kicsik a könyv illusztrátorának segítségével rajzolták le kedvenc váradi helyeiket. A feladatok teljesítése után a lepecsételt útleveleket összegyűjtötték, és kisorsoltak köztük értékes nyereményeket, többek között a Kincses Képeskönyv Nagyvárad című könyvet. Az említett könyv az eseményt szervező Hobby Libri könyvesboltban vásárolható meg.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!