ERDON Helyi hírek

2013.04.21. 15:18

Helyesírási verseny Nagyváradon

Az elmúlt hétvégén szervezte meg a Diákokért Egyesület a harmadik Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny döntőjét az Ady Endre Elméleti Líceumban.

Az elmúlt hétvégén szervezte meg a Diákokért Egyesület a harmadik Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny döntőjét az Ady Endre Elméleti Líceumban.

A Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny döntőjének megnyitó ünnepségét április 19-én pénteken tartották meg az Ady Endre líceum dísztermében. A verseny első két szakaszából továbbjutó I-IV és V-VIII. osztályos diákok vettek részt a döntőn, amelyet Nagyváradon tartottak meg. A harmadik szakaszra 14 megyéből érkezett közel 190 versenyző, akiknek a tanterv szerint összeállított feladatlapokat kellett megoldjanak. Magát a versenyt április 20-án délelőtt tartották meg, a díjkiosztóra pedig ugyanaznap késő délután került sor. A városunkba látogató versenyzőknek és kísérő tanáraiknak a két nap alatt alkalmuk volt megtekinteni Nagyváradot is, valamint egyéb programokon vehettek részt. Volt kézműves foglalkozás, a kisebbek a rogériuszi Gyermekvárosba látogattak el, a nagyobbak pedig a várba. Ezek mellett megnézhették Figura Ede pécsi előadóművész két interaktív gyermekelőadását is.

Díjazás

A verseny díjkiosztó ünnepségére április 20-án szombaton került sor. Az eseményen jelen volt Kelemen Hunor RMDSZ elnöke, Szabó Ödön parlamenti képviselő, az esemény támogatója, valamint Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő helyettes. Kelemen Hunor megköszönte a szervezőknek, hogy lehetőséget teremtettek arra, hogy Bukaresttől egészen Partiumig a gyermekeknek lehetőségük volt találkozni, hozzátette, hogy aki eljött, az már győztesen térhet haza, hiszen új tapasztalatokkal, ismeretekkel és barátokkal gazdagodott. Szabó Ödön kiemelte, hogy fontos, hogy nem csak a váradiak szeressék a várost, hanem a más megyékből érkezőkkel is megszerettessék, és ez a verseny kitűnő alkalmat kínál erre. A köszöntőbeszédeket követően elérkezett a várva várt pillanat, kihirdették a győzteseket. Senki sem távozott üres kézzel, hiszen Krasznai Tünde és Perecz-Simó Annamária az esemény főszervezői, valamint segítőik sorban hívták a résztvevőket, a vendéglátó gyermekeket, a javító bizottság tagjait, valamint a felkészítő tanárokat, hogy átvegyék okleveleiket és ajándékaikat.

Győztesek

A III. Fürkész verseny első helyezettjei és különdíjasok: I. osztály – Frinkuj Boróka (Kolozsvár), Napsugár különdíj – Szabó Bence (Zilah); II. osztály – Baló Bulcsú (Nagybacon), Napsugár különdíj – Rázmán Attila Botond (Nagyvárad); III. osztály – Brînda Cristian Alexandru (Nagyvárad), Napsugár különdíj – Demeter Dávid Levente (Marosvásárhely); IV. osztály – Zétényi Zsuzsa Erika (Margitta), Napsugár különdíj – Molnár Szabina (Túrterebes); V. osztály – Kinda Ágota (Kézdivásárhely); VI. osztály – Jakab Kincső (Margitta); VII. osztály – Jakabffy Balázs (Nagyvárad); VIII. osztály – Bogdán Eszter (Zilah).

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!