ERDON Helyi hírek

2013.01.21. 16:44

Visszavágó rendőri művelet

Bihar megye - Január 17-20. között több mint 700 Bihar megyei rendőr vett részt az országosan lebonyolított Visszavágó elnevezésű művelet megyei akcióiban.

Bihar megye - Január 17-20. között több mint 700 Bihar megyei rendőr vett részt az országosan lebonyolított Visszavágó elnevezésű művelet megyei akcióiban.

Ezeknek célja a közrend biztosítása és a bűnmegelőzés volt, illetve annak érzékeltetése, hogy a rendőrök jelen vannak az utcákon. A kampány keretében összesen 531 bírságot szabtak ki 122.370 lej értékben, melyek közül 85-öt a közrend megzavarása, 28-at illegális kereskedelmi tevékenységek, 8-at a javak és a személyek védelmére vonatkozó törvény be nem tartása, 8-at erdészeti jellegű kihágások, 376-ot közlekedési szabálysértések, 26-ot pedig egyéb törvénytelen tevékenységek miatt róttak ki. A KRESZ ellen 154-en sebességhatár túllépéssel, 11-en pedig ittas vezetéssel vétettek. Ugyanakkor felfüggesztettek 20 jogosítványt, bevontak 16 forgalmi engedélyt, 135 kereskedelmi társaságot és 295 gépjárművet ellenőriztek az adatbázisokban. Javakat koboztak el 16.027 lej értékben, 48 bűncselekményt regisztráltak és 48 olyan személyt azonosítottak be, akiket valamilyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

Néhány eset

Szombaton kora hajnalban 2.45 óra körül Nagyváradon S. G. 21 éves helyi lakostól egy ismeretlen személy erőszakkal eltulajdonított 20 lejt és egy telefonkártyát. A Visszavágó művelet elvárásainak megfelelően a rendőrök operatívan akcióba léptek, és elkapták a tettest, egy 15 éves fiút. A kár megtérült, a vádlottat pedig 10 órán keresztül fogva tartották. Szombaton a vaskohsziklási rendőrök Kerpenyéd községben találtak egy Temes megyei rendszámú autót, melynek tavaly októberben veszett nyoma Temesváron. A lopással M. E. F. 50 éves Arad megyei lakost gyanúsítják. Vasárnap egy váradi piacon tetten érték H. G. 41 éves Galac megyei lakost, amint hamisított termékeket árult 400 lej értékben. Szintén január 20-án egy másik piacon G. N. 28 éves váradi lakos akart értékesíteni eredetigazoló dokumentumok nélküli élelmiszereket és kozmetikai cikkeket. Belényesen J. V. 48 éves köröstárkányi lakos árult dohánytermékeket, melyekről nem tudta igazolni, hogy honnan származnak. Ugyancsak vasárnap Illyén a rendőrök beazonosították K. A. 35 éves nagyszalontai lakost, akit azzal gyanúsítanak, hogy január 19-ről 20-ra virradó éjszaka betört egy mezőbaji üzletbe és 241 lej értékben tulajdonított el javakat. A margittai rendőrök a berettyószéplaki Minerilor utcában F. J. 17 éves helyi lakost érték tetten, amint ócskavasat lopott. Pénteken az országosan körözött S. V.-t fogták el, akit korábban 6,8 év szabadságvesztésre ítéltek csalás miatt.

A Visszavágó műveletnek köszönhetően több ittas vezetőt is tetten értek: P. S. V. 18 éves magyarremetei, P. A. 44 éves váradi, R. M. 48 éves félixfürdői, és P. I. 62 éves hegyközcsatári lakosokat. Valamennyijüktől vérmintát vettek és bűnvádi eljárást indítottak ellenük.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!