ERDON Helyi hírek

2012.10.08. 09:49

Őszi tárlat nyílt a Tibor Ernő Galériában

A Tibor Ernő Galéria tagjainak őszi tárlatának kiállítására került sor október 5-én, pénteken délután. Az eseményen a tagok nyáron készült munkáit állították ki.

A Tibor Ernő Galéria tagjainak őszi tárlatának kiállítására került sor október 5-én, pénteken délután. Az eseményen a tagok nyáron készült munkáit állították ki.

Bányai Szabados Katalin képzőművész köszöntötte művésztársait és az érdeklődőket. Beszédében megemlékezett 1948-as hősökre is. Elmondta, hogy ez év nyarán sem sikerült közös tábort szervezniük, ennek ellenére a galéria több tagja is meghívást kapott különböző alkotótáborokba. Bányai Szabados Katalin ismertette a tagok nyári alkotói tevékenységét, majd a kiállításra hozott munkákról mondott pár szót. Az őszi csoportos tárlaton a következő képzőművészek munkái tekinthetők meg: Popon Krisztina, Mierluţiu Emilia, Staharóczky Júlia, Csathó Töhötöm, Barbici Éva, Márton Katalin, Széll Kató, Gavrucza Tibor, Csorján Dezső, Egei György, Rob Ibolya, Bányai Szabados Katalin, Trifán László. A kiállított munkák között vannak absztrakt festmények, számítógéppel készült munkák, portrék, virágkompozíciók, akvarellek, csendéletek, tájképek. A tárlatmegnyitón közreműködött Bozsódi Beáta gordonka művész és Thurzó Sándor-József brácsa művész, továbbá S. Németh Katalin előadóművész Reményik Sándor Halotti beszéd a hulló leveleknek című versét szavalta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!