ERDON Helyi hírek

2012.09.23. 15:10

Film a túl drága kirohanásról

A filmezés és a színészkedés iránt érdeklődő fiatalok kipróbálhatják magukat a Túl drága kirohanás elnevezésű projektben, melynek részleteiről Szabó Norbert főszervezővel beszélgettünk.

A filmezés és a színészkedés iránt érdeklődő fiatalok kipróbálhatják magukat a Túl drága kirohanás elnevezésű projektben, melynek részleteiről Szabó Norbert főszervezővel beszélgettünk.

Szabó Norbert a Túl drága kirohanás című amatőr nonprofit projekt főszervezője, és az ennek keretében készülő film rendezője mesélt a részletekről. A projekt célja, hogy a nagyváradi fiatalok közül egy csoport hasznosan és kreatívan tölthesse el a szabadidejét. „E mellett a fiatalok szórakozva tudhatnak meg többet a filmkészítés fortélyairól, részt vehetnek egy film forgatásán, és közben a kamera és a kulisszák mögé leshetnek. A kiválasztott szereplők próbára tehetik színészi képességüket, ráadásul az öt főszereplő beleszólhat a film alakulásába. Az ötleteiket egy zsűri értékeli, így egyikük határozza majd el, mi legyen a film vége”. Szabó Norbert elmondta, hogy a film meghallgatására 14-22 év közötti fiatalok jelentkezését várják. A romantikus akcióvígjáték forgatásához a meghallgatáson öt főszereplőt (három fiút és két lányt), nyolc mellékszereplőt és tíz statisztát választanak ki. A 18 éven aluli jelentkezők szülői beleegyezéssel vehetnek részt a válogatáson, forgatáson.

Meghallgatások

Szabó Norbert elmondta, hogy a meghallgatások október 1–8. között fognak zajlani, különböző helyszíneken: a Szent László Római Katolikus Iskolaközpontban október 1-jén 15:30-tól a díszteremben, a Szacsvay Imre Általános Iskolában október 2-án 15:30-tól az V.C osztály teremben, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban október 3-án 15:30-tól az első emeleti díszteremben, október 4-5-én 16 órától az NMD batyus klubban (ez a helyszín változhat) és október 8-án 15.30-tól az Ady Endre Líceumban, a díszterem előtti teremben. A jelentkezési lapokhoz az említett tanintézetek titkárságain és az NMD-ben lehet hozzájutni, vagy le lehet tölteni elektronikus változatban a projekt honlapjáról. A forgatások október 20-án kezdődnek és legkésőbb december 15-ig tartanak, majd egy rövidebb szünet után január 5-től folytatódik legkésőbb március 30-ig. A bemutató után, a film felkerül a világhálóra is. Az érdeklődő fiatalok a Túl drága kirohanás honlapján (www.tuldragakirohanas.mlap.hu) tudhatnak meg még több hasznos információt a projektről, amelynek médiatámogatója a Bihari Napló.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!