ERDON Helyi hírek

2012.07.19. 14:38

Jön az elektronikus jegyrendszer

Az év végéig a Nagyváradi Közszállítási Vállalat (OTL) bevezeti a tömegközlekedési eszközein az elektronikus jegy- és bérletrendszert.

Az év végéig a Nagyváradi Közszállítási Vállalat (OTL) bevezeti a tömegközlekedési eszközein az elektronikus jegy- és bérletrendszert.

 

Nyugati mintára, és néhány romániai város (Bukarest, Temesvár) után a Nagyváradi Közszállítási Vállalat is átáll az elektronikus jegyrendszerre, amelyet fokozatosan kíván bevezetni. Augusztusban a vállalat dolgozói kapnak elektronikus bérletet, szeptembertől a diákok és az egyetemisták válthatnak ki ilyen típusú bérletet és jegyet, majd a teljes bérletárat fizető aktív lakosság következik, végezetül pedig az utazási kedvezményben részesülők (nyugdíjasok, hadi rokkantak, stb.) állhatnak át az új rendszerre. Az Európai Uniós forrásokból megvalósuló projektben 322 ezer eurót (plusz áfa), költöttek az elektronikus jegykezelő rendszer beszerzésére és beszerelésére, és 120 ezer euróba (plusz áfa) került a rendszert működtető szerver megvásárlása. Csuzi István, az OTL igazgatója elmondta, hogy a vállalt már kidolgozta az elektronikus jegyrendszer használatára vonatkozó szabályzattervezetet, amelyet a nagyváradi helyi tanács kell megszavazzon. Mint mondta, a szabályzatban december 31-ét jelölték ki az elektronikus jegyrendszerre való átállás határidejeként, de hozzátette azt, hogy ez a határidő minden bizonnyal csúszni fog. Azt mindenesetre leszögezte, hogy a papír alapú jegyeket valószínűleg jövőre is használhatják majd az utazók, de a bérleteket még az idén teljesen átállítják az elektronikus rendszerre.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!