ERDON Helyi hírek

2012.07.02. 15:45

Alkotótábor szakmai továbbképzéssel

Bihar megye - Vasárnap délután táborzáró kiállítással ért véget Érmihályfalván a VI.Nemzetközi Alkotótábor. Az idei Patai-díjat Bányai-Szabados Katalin és Popon Krisztina kapta.

Bihar megye - Vasárnap délután táborzáró kiállítással ért véget Érmihályfalván a VI.Nemzetközi Alkotótábor. Az idei Patai-díjat Bányai-Szabados Katalin és Popon Krisztina kapta.

 

Ahogyan az már lenni szokott, a hatodik képzőművészeti alkotótábor is a tábor idején készült alkotások tárlatával ért véget Érmihályfalván. Mint arról beszámoltunk, a táborozás június 22-én kezdődött, a téma pedig Pier Paolo Pasolini olasz filmrendező filmjei, illetve azok képi világának megjelenítése volt. A táborban a következők vettek részt: Kiss György, Kovács Éva, Kovács József, Kovács Zoltán, Molnár Zoltán, id.Szilágyi Ferenc, Farkas Ferenc (Érmihályfalva), Patai István, Nagy Ágnes (Hajdúnánás), Ferenczy Béla, Ferenczy András, Bányai-Szabados Katalin, Popon Krisztina, Fekete Szabolcs, Molnár Anita (Nagyvárad), Kecskés Rózsa (Győr), Berszán László (Székelyhíd).

Szakmai fejlődés

A táborozás idejének nagy részét a résztvevők Érmihályfalván töltötték, egy napon kirándultak a városhoz tartozó Pásztorgaz tanyára, ahol a Török család vendégei voltak, illetve az öt tájfestő egy nap Gálospetribe látogatott. A táborozás eredményeként könyvelhető el, hogy az alkotók nem csak munkáikat (vagy azok egy részét) hagyták a városban, hanem a nyolc hivatásos képzőművész szakmai továbbképzést is tartott a többieknek, mondta el kérdésünkre Szalai Ilona könyvtáros, szervező. A táborzáró kiállítást Nagy Ágnes tanár, festőművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a Máté Imre Városi Könyvtárban, kiemelve, hogy milyen fontos dolog, hogy megszakítás nélkül, már hatodik alkalommal tudták megtartani a tábort, és talán ennek is köszönhető, hogy a résztvevők szakmai szemszögből komoly fejlődésen mentek át.

Irány Tiszadob

A tábor művészeti vezetője, Patai István által alapított Patai-díjat idén Bányai-Szabados Katalin és Popon Krisztina megosztva kapta, a szervezésért különdíjat kapott Szalai Ilona, a támogatásért Nyakó József polgármester. A két díjazott művész, mintegy a jutalom "megtoldásaként" Érmihályfalváról tovább is utazott Tiszadobra, ahol a Patai István szervezte művésztábor résztvevői lehetnek. Ugyanakkor már most meghatározták, hogy mi lesz a jövő évi tábor témája, pontosabban két témája: Érmihályfalva, illetve a mesebeli bűvös hármas szám. A táborzáró helyszínének, a könyvtárnak azért is jelentős volt a kiállítás napja, mert a debreceni Sallér Imre és családja már nem először jelentős könyvadománnyal érkezett az eseményre.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!