ERDON Helyi hírek

2012.02.27. 09:38

Kováts Lajosra emlékeztünk

Szombaton 12 órától civil szervezetek tartottak évfordulós megemlékezést a kétszáz éve született nagy Szatmár megyei reformpolitikus, járdánházi és berenczei Kováts Lajos, gróf Széchenyi István barátájnak és munkatársának a szatmárnémeti Decebal híd melletti római katolikus temetőben lévő síremlékénél.

Szombaton 12 órától civil szervezetek tartottak évfordulós megemlékezést a kétszáz éve született nagy Szatmár megyei reformpolitikus, járdánházi és berenczei Kováts Lajos, gróf Széchenyi István barátájnak és munkatársának a szatmárnémeti Decebal híd melletti római katolikus temetőben lévő síremlékénél. A megemlékezésen részt vettek az Antall József Baráti Társaság, a Bethlen Gábor Baráti Társaság, a 44–es Dsida Jenő Cserkészcsapat, az Erdélyi Magyar Civil Társadalomért Kezdeményezés, a Sándorhomoki Általános Iskola, Szatmárnémeti Véndiákszövetség, a Szent György Lovagrend Partiumi Priorátusa és a Szent István Kör tagjai, Kováts Lajos leszármazottai, valamint olyan magánszemélyek, akik érdeklődnek nagy elődeink iránt, tisztelik azokat, akik tevékenységük során sokat tettek a magyar nép előrehaladásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!