ERDON Helyi hírek

2012.02.15. 13:00

Folytatódott a Balassi-fesztivál

Február 11-én a Posticumban kezdődött el a Bálint napi Ballasi-fesztivál. Az ott előadott versösszeállítást hétfőn és kedden a négy nagyváradi középiskolában is bemutatták.

Február 11-én a Posticumban kezdődött el a Bálint napi Ballasi-fesztivál. Az ott előadott versösszeállítást hétfőn és kedden a négy nagyváradi középiskolában is bemutatták.

 

 

A Balassi, a madarakkal szárnyaló elnevezésű rendezvénysorozat keretén belül, amelyet az Európai Balassi Mozgalom hirdetett meg, a Bihar Megyei Könyvtár és a Szigligeti Színház együttműködése révén egy versösszeállítást és a katonaköltő madaras verseit tematizáló vetített kiállítást tekinthettek meg a Mihai Eminescu Főgimnázium diákjai és tanárai február 14-én délután az iskola dísztermében. A Balassi versekből készült összeállítást hat tanuló (az Ady Endre Líceumból, a Mihai Eminescu Főgimnáziumból, a Lorántffy Zsuzsanna és a Szent László középiskolákból) adta elő, akiket Dimény Levente színművész készített fel. A műhelymunka, amelynek eredményét többször és több helyen is előadták a diákok, az Iskola a színházban, színház az iskolában program keretén belül jött létre. Dimény Levente hozzátette, hogy tíz napig dolgozott a fiatalokkal, és ez idő alatt nem az volt a cél, hogy bemagolják a verseket, hanem, hogy érthető és élvezhető versösszeállítást adjanak elő Balassi verseiből. Az előadás közben a jelenlevők egy tematikus vetített képösszeállítást is megtekinthettek, amely Majoros Enikő könyvtáros közreműködésével készült Balassi életéről, az általa használt madárszimbólumokról és azokról a személyekről, akik megihlették. A képösszeállítást tartalmazó DVD-ből az iskola könyvtára is kapott.

 

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!