ERDON Helyi hírek

2012.01.23. 13:12

Terményeket vizsgáltak

A Bihar megyei Mezőgazdasági Igazgatóság növényegészségügyi szakértői a tavalyi év folyamán 130 esetben küldtek különböző itthon termesztett, illetve importból származó zöldségekből, gyümölcsökből és gabonákból vett mintákat elemzés végett abba a bukaresti laboratóriumba, mely a növények gyomirtószer tartalmát vizsgálja.

A Bihar megyei Mezőgazdasági Igazgatóság növényegészségügyi szakértői a tavalyi év folyamán 130 esetben küldtek különböző itthon termesztett, illetve importból származó zöldségekből, gyümölcsökből és gabonákból vett mintákat elemzés végett abba a bukaresti laboratóriumba, mely a növények gyomirtószer tartalmát vizsgálja. Amint az intézmény közleményéből kiderül, piacokon, lerakatokban, illetve nagyáruházakban árult almát, spenótot, búzát, paradicsomot, meggyet, cseresznyét, tököt, gombát, zellert, cukorrépát, céklát, körtét, grépfrútot, banánt, rizset, narancsot és salátát vizsgáltattak ki. A próbákat Bukarestben kromatográfiai vizsgálatnak vetették alá, s mint kiderült, nem tartalmaztak a megengedettnél nagyobb mennyiségben gyomirtószereket. Az idén a tervek szerint 127 próbát küldenek elemzés végett a fővárosba. A legnagyobb hangsúlyt az iskolásoknak osztott alma ellenőrzésére fogják fektetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!