ERDON Helyi hírek

2012.01.29. 11:51

Díjazták a terasz-projektet

Nagyvárad- Péntek délután az Ora de Arhitectură szakfolyóirat szerkesztői díjazták a Projekt a teraszért elnevezésű ötletbörze elismerésre méltó pályaműveit.

Nagyvárad- Péntek délután az Ora de Arhitectură szakfolyóirat szerkesztői díjazták a Projekt a teraszért elnevezésű ötletbörze elismerésre méltó pályaműveit.

 

 

Péntek délután a Luceafărul lakónegyed 3. számú tömbházának földszinti konferenciatermében az Ora de Arhitectură szakfolyóirat szerkesztői díjazták a Projekt a teraszért elnevezésű ötletbörze elismerésre méltó pályaműveit. A versenykiírás nagy népszerűségnek örvendett a Nagyváradi Egyetem Építészeti Fakultásának diákjai körében: összesen 27 hallgató nevezett be, akik közül végül tízen nyújtottak be terveket a kijelölt határidőig, melyek a Körös jobb partján található Fehér liliom nevű étterem teraszának különleges elrendezésére vonatkoztak. A nyeremények összértéke elérte a 2500 lejt, a győztes pedig egy 500 lejt értékű fogyasztási utalványt kapott a jelzett étterembe, egy szakkönyvet és ami talán a legfontosabb számára, a projektjét egy szakcég fogja gyakorlat ültetni, az ő koordinálása alatt, egészen az építkezési engedély kibocsátásig. Ugyanakkor nem mellékesképpen az általa tervezett új építmény falára a nevét viselő tábla lesz felszerelve.

 

Több szempont

 

A pályázóknak több szempontot kellett figyelembe vegyenek, úgymint: legyen összeköttetés az étterem és a terasz közt, a konzolos erkély 4 méter hosszú legyen, ideiglenesen be lehessen zárni a teraszt, a mozgássérültek is használhassák a létesítményt, a partmenti fák és növények ne sérüljenek. Az ünnepséget mások mellett megtisztelte jelenlétével Bianca Puşcaş projektmenedzser, Florica Cherecheş alpolgármesternő, Raluca Covăcescu, a Romániai Építészkamara Bihar megyei fiókszervezetének elnöke, Cristian Puşcaş vezetőtanácsi tag, valamint Aurora Mancia dékán is. A dobogón végzetteket egy kódszám alapján a rendezvényen azonosították be, mint kiderült, harmadik lett Dorin Lungu, „ezüstérmet” érdemelt Tudor Costea, a fődíjnak pedig Cristian Ghilea örülhetett.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!