ERDON Helyi hírek

2011.11.01. 08:07

Ki takarítja el a törmeléket?

A szatmárnémeti 16-os lakónegyedben végzett felújítási munkálatokat követően rengeteg törmelék marad elsősorban a járdák melletti zöldövezetben, kérdés, hogy ki fogja azt eltakarítani.

A szatmárnémeti 16-os lakónegyedben végzett felújítási munkálatokat követően rengeteg törmelék marad elsősorban a járdák melletti zöldövezetben, kérdés, hogy ki fogja azt eltakarítani.

 

A szatmárnémeti 16-os lakónegyedben javában folyik a járdák felújítása, amelyet a Tehnic Asist kft. végez. A régi járda felületére vastag kaviccsal kevert homok és malteres kavicsréteget helyeznek el, amelyet végül leaszfaltoznak. A járdák melletti zöldövezet sok helyen ki se látszik a munkálatok során keletkezett törmeléktől, malter -és kavicsdarabokkal telik meg. A munkások elmondása szerint a zöld sávok helyén kialakult „árkokat” később kitisztítják, majd friss földdel töltik fel. A munkálatok módja azonban hagy némi kívánnivalót maga után. Egyes részeken már friss földdel töltötték fel az ágyásokat, de anélkül, hogy előzőleg megtisztították volna a törmeléktől. A szépen elegyengetett friss földre is ugyanúgy rászórják a malteres kavicsot, aszfaltanyagot. Csak az a kérdés, hogy abban hogy fog megfoganni később a fűmag. Sok tömbházlakó tavasszal gondosan felássa és virágokkal ülteti be a tömbház előtti zöldövezetet, a jelek szerint viszont jövő tavasszal igencsak sok gondjuk lesz a zöld sávban felgyűlt malter, kavics, aszfalt és kődarabok eltávolításával és elszállításával. Más meglepő dolgokat is végeznek a felújítást végző munkások, hiszen néhány napja egy tömbház lépcsőjének korlátjához leláncolt biciklit félig betemettek az oda lerakott kavicshalommal, anélkül hogy előzőleg figyelmeztették volna a lakókat a munkálatok elkezdésére, vagy szóltak volna a kerékpár tulajdonosának. Amikor a felháborodott tulajdonos megjelent, a munkások azzal töltötték az időt, hogy lapáttal kiássák a betemetett biciklit.

Takarítanak

A Florisal kft. az elmúlt időszakban általános takarítási munkálatokat végzett a 16-os lakónegyedben, amikor a vállalat egyik munkatársának állítása szerint 75 köbméternyi törmeléket, köveket szállítottak el, amit a felújítási munkálatokat végző vállalat hagyott ott a munkálatokat követően. A takarítás keretében a megtisztították a Sănătăţii és Muncii sugárutak között levő elhagyott kazánház épületét, ahol rengeteg hulladék gyűlt össze, miután az elhagyott épületet évek óta hajléktalanok vették birtokba.

Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!