ERDON Helyi hírek

2011.07.20. 09:24

Útjavítók megelőlegezett bizalma

Bár a város pénze elfogyott, de nem állnak le az útjavítási munkálatokkal. A keretszerződés két nyertes cége megelőlegezett bizalmának köszönhetően jövő hónaptól folytatódnak az útburkolat cserék.

Bár a város pénze elfogyott, de nem állnak le az útjavítási munkálatokkal. A keretszerződés két nyertes cége megelőlegezett bizalmának köszönhetően jövő hónaptól folytatódnak az útburkolat cserék.

Szatmárnémetiben elfogyott az idei évre az útjavításokra szánt összeg, ezért le kellene állni a munkálatokkal. Mivel az időjárási viszonyok lehetővé teszik azok folytatását, a hivatal a négyéves keretszerződésben győztes cégek — Technic Asist és Construcţii Drumuri — vezetőivel való egyeztetést követően megállapodott abban, hogy a jövő évi összeget megelőlegezik a városnak, így a hamarosan induló munkálatokért ebben az évben nem kell még fizetnünk. A város déli részén a 16-os lakónegyedben kialakítanak egy újabb 100 főrhelyes parkolót, miközben a Soarelui lakónegyedben zajlanak útjavítások.

Kisebb útjavítások 

A Károlyi úton idén már csak kisebb útjavítások várhatóak, mert készül a Burdea sarok és a nemzetközi úthoz való csatlakozási pont közötti útszakasz teljes rehabilitációjának terve. Szintén a város ezen oldalán, az Agricultorilor utcán és a környékén lévő néhábny földúton végeznek majd javítási munkálatokat. A város séazki részén ebben a hónapban kezdiik meg az I.C. Brătianu utca javítását, amely folytatásaként a régi főtér egyik felén is kijavítják az aszfaltburkolatot a villanyórától (Libertăţii tér Horea utca sarka) a fehér házig (Libertăţii tér Păstrăvului utca sarka) – tájékoztatott keddi sajtótájékoztatóján Ilyés Gyula a megyeközpont polgármestere, miközben azt is kihangsúlyozta, hogy nem csak 6-8 hónappal előbb lehetnek kész a munkálatokkal, de olcsóbban is „megússza” a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!