ERDON Helyi hírek

2011.07.14. 16:12

Nyári kultúrsarok

Nyáron is aktív a Nagykárolyi Kulturális Központ: strandos programok és dzsesszfesztivál.

Nyáron is aktív a Nagykárolyi Kulturális Központ: strandos programok és dzsesszfesztivál.

 

 

A Nagykárolyi Kulturális Központban már hagyománynak számít, hogy a nyár folyamán különleges, vakációs programokat, eseményeket szerveznek, idomulnak tehát az év ezen „lazább” időszakához. Idén sincs ez másként, nyilatkozta lapunknak Georgescu Bogdan, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal kulturális ügyekért felelős munkatársa. Az eredeti elképzelés szerint ezen a nyáron is megszervezték volna a tavaly nagy sikerrel futott „gyerekszigetet”, ám sajnos nem sikerült megfelelő helyszínt találniuk. A strandnak az a része, ahol tavaly rendezték a programsorozatot, sajnos már nem áll rendelkezésre, átépítették. Az idén felmerült helyszínek egyikén sem tudnák a kisgyermekek biztonságos felügyeletét megoldani, így végül letettek a tervről.

Lesz azonban a gyereksziget helyett valami más, mégis hasonló. Augusztus elsejétől kezdődően öt napig kint lesznek a művelődési központ munkatársai a nagykárolyi termálstrandon, és különféle érdekes, színes foglalkozást tartanak majd, gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Gyakorlatilag csak a gyermekmegőrzést nem tudják vállalni a tavalyi programhoz képest. A „sport- és kultúrsziget” keretében különböző vetélkedőket, ügyességi versenyeket, sportmérkőzéseket szerveznek. Lesz „olvasósarok”, egy hűvös, csendes rész, ahol könyvet lehet kölcsönözni, és egy hűsítő ital mellett olvasgatni. Szakember irányítása mellett rajzolni, festeni is lehet majd, vagy éppen néhány dobot, más ütőhangszert kipróbálni. A fényképezés iránt érdeklődők elsajátíthatják a fotózás fortélyait, a nap végén pedig kiválasztják a legjobban sikerült „strandos képet”. De lesz tánc, vetítés, meseolvasás, kézműves foglalkozás is, és még sok más érdekes program, mondta Georgescu Bogdan, várják a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt.

Augusztus végén természetesen a szokásos „Augustfest” is megrendezésre kerül. Újítás a tavalyihoz képest, hogy a dzsessznapot kiragadják, és szeretnének valamikor augusztus második hetében egy önálló, kétnapos dzsesszfesztivált rendezni. Most éppen az egyeztetés folyik a lehetséges fellépőkkel, illetve a szponzorokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!