ERDON Helyi hírek

2011.07.08. 11:49

Felnőttképzés indul Nagykárolyban

Szatmár megye - Nagykárolyban és Nyíregyházán párhuzamosan indul mezőgazdasági képzés egy EU-s projekt keretében.

Felnőttképzést indít a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Iskolaközpont és a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Kara, a jelentkezők mezőgazdasági ismereteket sajátíthatnak el a kurzus keretében.

A HURO/0901/143/2.3.1-es kódú, határokon átívelő projektet a tegnap délelőtt 10 órától tartott sajtótájékoztatóval indították el, lefutási ideje egy év. Úgynevezett „tükörprojektről” van szó, azaz Nagykárolyban és Nyíregyházán ugyanazt a tananyagot fogják tanítani, ott magyar, itt román nyelven. A projekt költségvetése 99 724 euró.

A tanfolyam ingyenes lesz a résztvevők számára, intézményenként 20-20 személyt fogadnak. A jelentkezők kiválogatásánál szempontként szeretnék érvényesíteni, hogy hátrányos helyzetűek, illetve a roma kisebbséghez tartozók is részesülhessenek a képzésben. A nyolc modulból álló tananyag összeállításán már dolgoznak a résztvevő oktatási intézmények szakemberei. A tananyag ingyenesen letölthetőlesz a projekt – jelenleg tervezés alatt álló – honlapjáról.

A tanfolyam valószínűleg decemberben kezdődik majd, és februárban fejeződik be. A téli időszak szabadabb az agráriumban, ezért választották ezt az intervallumot. A jelentkezés részleteiről később adnak pontos tájékoztatást, ez körülbelül szeptemberben, a tanév elindultával lesz esedékes. A tanfolyam után a résztvevők az Európai Unió által elismert oklevelet kapnak, ezt fel tudják használni a mezőgazdasági témájú pályázatok során is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!