ERDON Helyi hírek

2011.05.03. 16:00

Idéntől BestFest

<p>Nagykároly - Három eseményt hirdettek meg a Nagykárolyi Kulturális Tavasz rendezvénysorozat szervezői.</p>

Annak ellenére, hogy a Nagykárolyi Kulturális Tavasz végleges programterve még nem látott napvilágot, a szervezők három eseményt is meghirdetett, amelyek az idei évtől a Nagykárolyi BestFest–nek nevezett rendezvénysorozat keretén belül kerülnek megrendezésre. Ezek közül művészeti és irodalmi szempontból a Corneliu Bala, illetve Fényi István emlékének szentelve Bala-Fényi költészeti versenynek titulált vetélkedő bír a legnagyobb jelentőséggel, melynek a központi témája a természet. A nevező diákok (V-VIII., illetve IX-XII. osztályosok) tehát ebben a témakörben írhatnak verseket, amelyeket május 16–ig lehet leadni a városi könyvtár székhelyén. Az alkotásokat május 18–án 17 órától maguk a szerzők olvassák majd fel a nagykárolyi városháza nagy üléstermében. A szakértőkből álló zsűri korosztályonként a legjobb magyar és román verseket is díjazza.

Továbbá a rendezvénysorozat részeként sor kerül a „Kedvenc idézetem” című akcióra is, melynek során a nevezők A3–as papírlapra írt idézetei egy hétig lesznek láthatóak a művelődési központ falain. A jelentkezők május 14–én 12 óráig jelentkezhetnek. A „Kedvenc könyvem” elnevezést viselő akcióról már tegnapi lapszámunkban beszámoltunk.

Az érdeklődők a 0261–861480–as telefonszámon kaphatnak további információkat a rendezvényekről, naponta 10 és 17 óra között. A költészeti versennyel kapcsolatban Nicoleta Latiş, a másik két akcióról pedig Vălean Erika nyújthat bővebb felvilágosítást.

Ifj. Deák Endre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!