Pódiumest

2024.05.08. 08:18

Költői est a Festum Varadinumon

A költészet és a zene került előtérbe azon a pódiumesten, amelyet a váradi Partiumi Színházi Gyűjtemény nemrégiben átadott új kiállítótermében szerveztek meg hétfőn délután.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

P. Nagy Noémi

Farkas Antal református lelkész-költő versei hangzottak el május 6-án délután a Partiumi Színházi Gyűjtemény termében, a 32. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretében. Az egy hete átadott új kiállítótér zsúfolásig megtelt az érdeklődőkkel. Az Írom magamat – Farkas Antal költészete című pódiumesten felléptek Kiss Törék Ildikó és Meleg Vilmos színművészek. A felolvasott költemények között több régebbi és újabb is elhangzott, ezek gyermekkori emlékeket és váradi személyiségeket idéztek, családi és vallási vonatkozásúak, valamint Nagyvárad ismert helyeit, tereit megörökítő versek voltak. Az esten közreműködött Nagy Kinga Nikoletta, a PKE magánének szakos hallgatója, zongorán kísért dr. Bogdán Bódis Ádám, a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója.

Az esemény zárásaként Farkas Antal meghatódva köszönte meg az előadóknak a műsort, kiemelve, hogy jelenleg egy újabb prédikációskötetet ír, de e mellett továbbra is szeretne foglalkozni a költészettel. Mint elmondta, biztos lesz folytatása a Váradi promenád ciklusnak, amelyből több vers a pódiumesten is elhangzott. „Hálás vagyok, hogy egykor az Ady-kör befogadott és támogatott engem, a 16 éves kölyköt, és nagyon nagy segítségemre voltak a továbbjutásbanˮ – hangzott el. A jó hangulatú est Farkas Antal dedikálásával zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában