Programajánló

2024.05.08. 08:26

Konferenciát szerveznek a partiumi urbanisztika jövőjéről

Sajtóanyag

Vida Gábor klasszikussá vált „látszik, hogy volt jövő” kijelentésére alapozva a Nagyváradi Gazdasági Konferencia előfutára a településfejlesztés kérdéskörét tárgyalja.
A május 14-ei “Látszik, hogy volt jövő” (?) - településfejlesztés a Partiumban címet viselő nyitónapon plenáris előadásokon és panelbeszélgetéseken keresik a szakemberek a választ arra, hogy hogyan építhetünk maradandót a településeinken, és milyen irányba kellene tartanunk a településfejlesztés terén. Romániai és magyarországi szakértők segítségével vizsgálják meg a fenntartható fejlődés, illetve a várostervezés és az infrastruktúra jövőjének lehetőségeit. A nap folyamán szakmai és személyes kapcsolatépítésre, valamint a tapasztalatcserére is lesz lehetőség.
A regisztráció 15 órától nyílik majd meg a helyszínen (a nagyváradi Római Katolikus Püspöki Palota FIX alagsori rendezvényterme, Kanonok sor 2. szám). Nagy Tímea-Zita, a nagyváradi MCC képviselet-vezetője nyitja meg 15.30-kor a rendezvényt, a megnyitót két plenáris előadás követi. Kövér Orsolya építész (Bukarest) Építési kódex, szakmai érdekérvényesítés címmel, míg Macalik Arnold építész (Kolozsvár) Városok és a képzet címmel tart majd előadást.
Fél öttől panelbeszélgetésre invitálják a résztvevőket, Kövér Orsolya és Macalik Arnold mellett Ványolós Endre építész (Kolozsvár) is kapcsolódik majd a beszélgetéshez, A települések jövője – kihívások és lehetőségek moderátora Emődi Tamás építész (Nagyvárad).
A program 18 órakor folytatódik a második panelbeszélgetéssel, melynek címe Zöld technológiák és megújuló megoldások az építészetben. Varga Szabolcs épületenergetikai mérnök, passzívházszakértő (Sepsiszentgyörgy), dr. Kolossa József vezető fenntarthatósági tanácsadó (Magyar Környezettudatos Építés Egyesület, Budapest) és Barbara Zoltán beruházási szakértő (Szatmárnémeti) vesz részt Matuz Zsolt tanácsadó (Szatmárnémeti) moderálásával. A nap zárómomentuma állófogadás lesz.
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött; az érdeklődők részvételi szándékukat az alábbi űrlap kitöltésével jelezhetik: https://bit.ly/telepulesfejlesztes-a-Partiumban
A “Látszik, hogy volt jövő” (?) - településfejlesztés a Partiumban szervezői a Ced Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat nagyváradi regionális irodája, a Mathias Corvinus Collegium, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság nagyváradi szervezete és a Romániai Vállalkozásokért Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában