ERDON Helyi hírek

2011.04.29. 08:00

Leégett a bútorgyár Tasnádon

<p>Szatmár megye - Az utóbbi évtizedek legnagyobb katasztrófáját élték meg csütörtökön a tasnádiak, ugyanis szinte teljes mértékben leégett a helyi bútorgyár. A tűzesetben szerencsére senki nem sérült meg, viszont a gyárban dolgozók munka nélkül maradnak. Véron András polgármester elmondása szerint a kár nem kevesebb, mint 30 millió euróra becsülhető.</p>

Csütörtökön 15 óra körül lángra lobbant a bútorgyár Tasnádon. A helyszínre a tasnádi tűzoltókon kívül hamarosan a nagykárolyi, illetve a szatmárnémeti Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének szakemberei is megérkeztek, mindemellett számos önkéntes is részt vett az oltásban. Annak ellenére, hogy a tűzoltók minden tőlük telhető intézkedést megtettek, a tűz tovább terjedt, gyakorlatilag csak két épület maradt épen a gyár 8 hektáros területén. A várost katasztrófaként sújtó tűzesetben szerencsére senki nem sérült meg, a gyár alkalmazásában lévő 60-70 munkásnak sikerült kimenekülnie. A tűzeset kiváltó okára mindeddig nem derült fény.

Az oltás közben sikerült elérnünk Véron András polgármestert, aki szomorúan konstatálta az esetet. Elmondása szerint a kár értéke meghaladhatja a 30 millió eurót, emellett két újonnan beszerzett, európai uniós előírásoknak megfelelő munkagép is bentégett a gyárban, melyek összértéke többmillió euróra becsülhető.

A tűzeset közben áramkimaradást is észlelhettek a tasnádi lakosok, ugyanis az Electrica Rt. tasnádi kirendeltsége a gyár közvetlen közelében található. Az óvintézkedés azonban csupán néhány percig tartott. Katona Péter, a tasnádi kirendeltség részlegvezetője viszont elmondta, hogy a környező falvak árammal való ellátását hosszabb ideig szüneteltették, mivel a vezetékek a gyár területén haladnak át.

Lángokban áll a tasnádi bútorgyár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!