Tűzoltók

2024.05.07. 12:56

Bevetésen a minivakációban is

Forrás: ISU

Törő Enikő

A május eleji minivakációban naponta több mint 200 tűzoltó szolgált Bihar megyében. A hat nap leforgása alatt 228 bevetésen vettek részt, ebből nyolc esetben tűzoltásról volt szó, öt alkalommal bajba jutott személyeken segítettek az otthonaikban, 13 alkalommal közúti balesetekhez szálltak ki, egy esetben lövedék elszállításában vettek részt, 190 alkalommal pedig a rohammentősöket riasztották. 
Az említett nyolc tűzeset közül négy tarló-, illetve hulladéktűz volt Nagyváradon, Kalotán (Călățea), Tenkemocsáron (Dumbrava), három esetben lakástűznél kellett közbelépni Nagyváradon és Érkeserűben (Cheșereu), valamint kigyulladt egy személyautó is Tulkán (Tulca). Mindegyik esetben sikerült gyorsan megfékezni a lángokat, így kevés anyagi kár keletkezett.
A tűzoltóság közleményében kiemelnek egy tűzesetet, mely május 5-én, vasárnap történt Nagyváradon, a Kolozsvári úton. Egy ház konyhájában keletkezett tűz, a helyszínre két csapat érkezett ki az 1-es osztagtól. Sikerült időben eloltani a lángokat, így azok nem terjedtek át a ház többi helyiségére. A tüzet az okozta, hogy egy gáztűzhely működésben maradt, felügyelet nélkül. Leégett a konyhabútor, a gáztűzhely és egy gőzelszívó-berendezés. Egyik tűzesetnek sem voltak sérültjei. 
Az ortodox húsvét alkalmával tartott egyházi rendezvények közül a tűzoltók tíz helyszínen voltak jelen, beavatkozásra sehol nem volt szükség. A Bihar megyei tűzoltók ez úton is köszönik, hogy mindenki megtette a megfelelő tűzvédelmi intézkedéseket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!