ERDON Helyi hírek

2010.12.28. 13:21

Aparegio-projekt

<p>Bihar megye - Az elmúlt napokban komoly támogatást kapott a térségünkbeli Aparegio-projekt. A 83 millió eurós beruházásnak köszönhetően- melynek az önrésze 1,8 százalékos- az első szakaszban, vagyis 2013 végig valamennyi váradi utcán lesz csatornázás és víz, beleértve az új lakónegyedeket is.</p>

Emellett fejlesztik a vonatkozó infrastruktúrát a Nagyvárad Metropolisz Övezethez tartozó összese településen. Ezzel kapcsolatban Ilie Bolojan nagyváradi polgármester keddi sajtótájékoztatóján megjegyezte: vitathatónak tartja Bihar község azon döntését, hogy kilép a projektből, "úgy tünik, hogy az önkormányzata saját forrásból is elő tudja teremteni a közművesítés fejlesztéséhez szükséges 5 millió eurót". Hozzátette: előfordulhat, hogy meggondolják majd magukat, egyébként pedig a projektnek vannak bizonyos általános szabályai, melyeket be kell tartani, például az egységes tarifarendszer, valamint a díjak kifizetési módja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!